Liikuntapalveluiden lomaohjelma on vakiinnuttanut paikkansa

Sadat hikoilivat syyslomalla

Lomaviikon ei tarvitse tarkoittaa taukoa reippailusta – ainakaan Ylöjärvellä. Jo vuosien ajan kaupungin liikuntapalvelut on järjestänyt syys- ja hiihtolomille aivan erityistä ohjelmaa, eikä perinteelle näy loppua.
syysloma, liikunta, Ylöjärven liikuntapalvelut, liikuntapalvelut, kuntoilu, Laura Melonen, Roope Ahokas

Laura Melonen kävi syyslomaviikolla jäähallilla yhdessä poikansa Roopen kanssa. Nelivuotiaalle luistelukoululaiselle näytti avoin jäävuoro maistuvan. (Kuva: Suvi Tammilehto)

Liikunnallista leikkiä, palloilua, vesijumppaa, luistelua. Ylöjärveläisillä ei ollut tälläkään syyslomalla tekemisen puutetta.
Kaupungin liikuntapalveluiden pitämissä tempauksissa kävi viime viikolla arviolta vajaat 400 ihmistä. Eniten väkeä veti keskiviikkona urheilutalolla järjestetty koko perheen liikuntapäivä.
– Siellä oli noin 200 kävijää, liikunnanohjaaja Minna Vigren laskeskelee.
Vigrenin mukaan kaupunkilaiset ovat selvästi alkaneet tottua siihen, että lomalla pääsee ohjatusti liikkumaan. Kun Ylöjärven urheilutalo-uimahalli avattiin remontoituna kaksi vuotta sitten, kaupunki palkkasi oitis neljä uutta liikunnanohjaajaa. Lisäresurssit otettiin heti täysillä käyttöön.
– Ainakin uuden hallin aikaan näitä tapahtumia on järjestetty syys- ja hiihtolomilla joka vuosi. Väkeä on riittänyt hyvin kerta toisensa jälkeen, Vigren sanoo.

Innokkaimmat liikkeellä jatkuvasti

syysloma, liikunta, Ylöjärven liikuntapalvelut, liikuntapalvelut, kuntoilu, Ulla Lehti, Aila Rajala

Ulla Lehti (vas.) ja Aila Rajala pitävät Ylöjärven liikuntamahdollisuuksia hyvinä. Kaksikko kävi perjantaina uimahallilla virtuaalivesijumpassa. (Kuva: Suvi Tammilehto)

Viime viikolla ohjelma oli pääpiirteiltään hyvin samankaltainen kuin vuosi takaperinkin. Kurussa, Viljakkalassa ja urheilutalolla pidettyjen lasten liikuntapäivien lisäksi kansaa liikutettiin Euromaster Areenalla ja uimahallilla.
Maksuttomilla yleisöluisteluvuoroilla oli ruuhkaa miltei jatkuvasti. Jäähallin molemmissa kaukaloissa luisteli isoja ja pieniä kaupunkilaisia aamukymmenestä iltapäiväkolmeen.
– Nelisenkymmentä luistelijaa on ollut koko ajan, hallin puuhamies Rami Honkala ynnäili torstaina.
– Tarkkaa lukua on vaikea sanoa, koska väki vaihtuu melkein koko ajan. Jotkut ovat luistelemassa pitkiäkin aikoja putkeen ja lepäilevät välillä pukuhuoneessa. Koppiin on välillä tilattu pitsaakin, hän jatkoi naurahtaen.
Uimahallilla viikon kestosuosikiksi nousi virtuaalivesijumppa. Video-ohjaajan opastuksella reippailtavia tuokioita järjestettiin kerran tai kahdesti päivässä, ja joka kerta vedessä huhki yli kymmenen liikkujaa.
– Minulle tämä on jo kolmas kerta, Aila Rajala sanoi altaan reunalta perjantaina.
– On kyllä tosi hyvä, että näitä järjestetään. Jos näistä säästettäisiin, se näkyisi nopeasti terveyskeskuksella, hän jatkoi, viitaten kansanterveydellisiin vaikutuksiin.

Neuvonta-ajoille toivotaan varauksia

Liikuntaviikkojen ohjelmisto on muuttunut vuosien saatossa jonkin verran. Jos jokin kokeilu ei toimi, se saatetaan pudottaa nopeasti tarjonnasta pois.
Viime viikolla vähälle suosiolle jäi maksuton ravinto- ja liikuntaneuvonta.
– Näitä tuokioita on järjestetty säännöllisesti jo vuoden ajan – muutenkin kuin lomaviikoilla, liikunnanohjaaja Mari Bergius kertoi.
– Suosio on kasvanut hiljalleen, mutta lisää neuvottavia mahtuisi mukaan. Jos mikä tahansa liikunnassa tai ravitsemuksessa mietityttää, kannattaa ottaa yhteyttä, hän kannustaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.