Nurmon-reissu ei tuottanut tuliaisia

Ryhdin naisten lentopallon Ykkössarja-joukkueen vieraspelimatka Nurmon Jymyn vieraaksi sujui pääosin ankeissa merkeissä. Kotijoukkue oli paikoittain jopa murskaavan ylivoimainen ja vei pisteet erälukemin 3–0 (25–10, 25–8, 25–15).

Ylöjärven Ryhti, logoRyhdille reissu Jymy-peliin oli kauden ensimmäinen pitkä vieraspelimatka. Päävalmentaja Petri Saari ei osannut pelin jälkeen tarkasti eritellä, miksi peli valui käsistä heti kättelyssä.

Tuntui siltä, että joukkue ei tehnyt mitään, mitä osaa. Yksi iso myötävaikuttaja tappiossa oli myös se, että Jymy pelasi käytännössä virheetöntä peliä.

– Emme olleet ihan hereillä. Tämä oli ensimmäinen kova vieraspelireissumme, mutta olemme kuitenkin niin kokeneita, että ei sen pitäisi olla syynä.

Ryhti joutui matkaan myös flunssa-aallon runtelemana. Niina Karhulainen oli mukana reissussa muttei pystynyt pelaamaan juuri ollenkaan. Passari Emmi Jalonen pelasi kyllä mutta oli ollut kipeänä ja päässyt harjoittelemaan vajaasti. Toinen libero jäi kokonaan pois matkasta.

Päävalmentaja Saari ei kuitenkaan puolustellut heikkoa peliä poissaoloilla ja sairastumisilla. Iso osa numeroiden retkahtamisessa oli nopeasti menneellä avauserällä, jonka jälkeen peli meni yliyrittämiseksi. Helpotusta tilanteeseen saatiin lopulta vaihtopenkiltä.

– Vaihdosta tulivat Linnea Kuusela ja Kiia Sylvelin, ja Kiia oli heti paras nostossa. Myös Linnea pelasi hyvin, toi vaihtoehtoja ihan eri lailla, Saari kehaisi.

Päätöserä oli Ryhdiltä jo ihan erilaista pelaamista, ja joukkue sai kasaan 15 pistettä. Erä toi uskoa joukkueelle omasta osaamisesta, ja vaihtopelaajien tuoma positiivinen energia auttoi jaksamaan. Vaihtopelaajien onnistuminen loi myös pohjaa tulevaan.

– Kun runkopelaajilla vähän petti, oli iso asia, että saimme apuja vaihtopenkiltä. Tulevaisuuden kannalta on iso juttu, että meillä on laajuutta.

Tällä viikolla Ryhdillä on edessään kahden pelin viikonloppu, kun ensin kohdataan Etta Oulussa lauantaina ja sunnuntaina on vuorossa JyLe Jyväskylässä. Päävalmentaja Saari uskoo, että ensi viikonloppuna ollaan hereillä.

– Kun positiivisesti ajatellaan, niin kyllä tämä ainakin herätti joukkueen. Nyt jokainen miettii omalla kohdallaan, kuinka valmistautua peliin. Kun tällainen rökäletappio tulee, se varmasti herättää.

Ryhti lähtee tavoittelemaan täyttä pistepottia ja harjoittelee viikolla kovaa. Usko on kova, sillä viides sija sarjassa mahdollistaa vielä vaikka mitä.

– Ensi viikonlopusta otetaan pisteet kotiin. Sitten ovat asiat hyvin, Saari päättää.

Comments are closed.