Muistamme sahuria ja aleppolaisia

Ylöjärveläiset ovat yhdistäneet voimansa ja muistaneet niin kotikunnassamme kuin tuhansien kilometrien päässä Aleppon sotatantereella olevia menetyksen uhreja.
Paikkakuntalaiset heräsivät viikko sitten keskiviikkoaamuna surulliseen uutiseen: Pirttijoen Saha & Höyläämö palaa. Yrittäjä Kari Pirttijoen elämäntyö tuhoutui totaalisesti. Menetyksestä tekee entistä rajumman se, että sahuri eli saman kohtalon jo toisen kerran lävitse.
Ihmiset reagoivat Pirttijoen kohtaamaan katastrofiin välittömästi. Kansalaiset lähellä ja etäällä tarttuivat heti toimeen ja alkoivat eri muodoilla auttaa tulipalon uhria.
Huomionarvoista on se, että suuri yleisö ojensi auttavan kätensä niin henkisessä kuin aineellisessa mielessä.
Muun muassa Pirttijoen kotiseurakunta reagoi välittömästi. Kurun kappeliseurakunta organisoi keräyksen. Kappalainen Leena Jalkanen toivookin, että henkilöt, jotka haluavat auttaa Pirttijokea, ottaisivat yhteyttä häneen tai Ylöjärven seurakunnan diakoniatyöntekijöihin.
Myös yrittäjäjärjestö on ollut aktiivisesti liikkeellä etsimässä ja tarjoamassa apua Pirttijoelle. Paikallisyhdistys ja aluejärjestö ovat ahkeroineet monien käytännön asioiden ratkaisemiseksi.
Ihmisten tarjoama monipuolinen apu osoittaa sen, että surun ja menetyksen kohdalla uhrilla on toimiva turvaverkko.
Viime torstaina iltapäivällä Ylöjärven evankelisluterilainen seurakunta yhtyi ensimmäisten joukossa kirkon yhteisrintamaan, jossa saattokelloja soittamalla muistetaan Aleppon sodan uhreja Syyriassa.
Helsinkiläinen Kallion seurakunta tarttui toimeen ja vetosi muihin kotimaisiin ja ulkomaisiin seurakuntiin, että ne alkaisivat soittaa saattokelloja päivittäin kello 17 aina YK:n päivään saakka.
Ylöjärven seurakunta otti haasteen vastaan välittömästi.
Kirkkoherra Kimmo Reinikainen kiteytti erittäin viisaasti, mitä Ylöjärven seurakunta haluaa sanoa osallistumisellaan.
– Kellojen soitto on merkki välittämisestä, hän sanoi.
Suomalaiset ovat kokeneet omakohtaisesti sodan kauhut. Kirkon kupeessa olevat sankarihaudat muistuttavat raskaista menetyksistä, joita isänmaa koki ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa.
Tämän kansan on helppoa asettua syyrialaisten asemaan ja jakaa sodan mielettömyys.
Elämme hyvin epävakaista aikaa omassa maanosassammekin. Pohjolankin turvallisuus on kovalla koetuksella.
Kimmo Reinikainen toivoo, että kotikirkon kellojen pauhina kutsuisi ylöjärveläisiä rukoukseen. Varmasti jokaisen yhteinen toive on rauhan ajan säilyminen.