Bussikyyti kelpaa Kaiharillekin

Ylöjärven kaupungin kehitysinsinööri Jussi Teronen ihmetteli (YU 5.10.) syytä, miksi matkustajat eivät ole löytäneet linjan 85 nopeita vuoroja Tampereelle.
Selitys on yksinkertainen. Linja 85 ei aja Matkatien – siis Ylöjärven linja-autoaseman – kautta vaan pujahtaa ramppia alas suoraan kolmostielle. Rampin pysäkillä ei ole edes kylttiä, josta tietäisi, että siltä on yhteys Tampereelle!
Tilanteen korjaamiseen on kaksi helppoa vaihtoehtoa: Linja 85 voisi kääntyä Matkatielle ja siirtyä kolmostielle vasta Teivon liittymästä. Toinen vaihtoehto on lisätä rampin pysäkille kyltti, joka kertoo yhteydestä Tampereelle ja näiden vuorojen aikataulu sekä rampin että Matkatien pysäkeille kissan kokoisin kirjaimin.
Kurun suuntaan matkustavien määrän väheneminen selittyy osin sillä, että Ylisen kuntoutuslaitos lopetti toimintansa. Samaten ilta- ja viikonloppuvuorojen rankka vähennys vähentää liikkujien määrää. Vanhan Kuruntien vaikutuspiirissä asuu nelisentuhatta ihmistä. Heillä on aiheita liikkumiseen myös toimistoajan ulkopuolella. Tämän hetkinen bussiaikataulu ei tätä faktaa tue.

TIMO JÄRVENPÄÄ
Kaihari