Näkyvyyttä ennätysmessuilla

Ylöjärveläisyritykset olivat jälleen näyttävästi esillä Suomen teollisuutta ja sen kärkiyrityksiä esittelevillä Alihankintamessuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Ylöjärveläisfirmat saivat taatusti runsaasti uusia ja vanhoja asiakaskontakteja, sillä messut ylsivät uuteen kävijäennätykseen.
tommi peltonen
ST-koneistuksen yrittäjä Tommi Peltonen oli varsin positiivisella mielellä Alihankintamessuilla.

Messuilla vieraili ennätykselliset 18 422 teollisuuden ammattilaista. Positiivinen kuhina tulevaisuudennäkymiä kohtaan oli nähtävissä kaikissa käytössä olleissa viidessä messuhallissa.

Laatu yhä paremmaksi

Hopeatiellä Ylöjärvellä majapaikkaansa pitävä hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja ST-koneistus Oy on Alihankintamessujen konkari. Yritys haluaa olla mukana vuodesta 1988 lähtien järjestetyillä messuilla vuodesta toiseen.

– Meillä on Suomessa 450 asiakasta, joita tapaamme täällä. Tämä on meille sosiaalinen tilaisuus, ST-koneistuksen toisen polven yrittäjä ja omistaja Tommi Peltonen sanoi messujen toisena päivänä.

Hänen mukaansa Alihankintamessut tarjoaa oivan tilaisuuden pitää yhteyttä asiakkaisiin.

– On parempi, että asiakkaat tulevat meidän luokse kuin, että lähtisimme itse kiertämään ympäri Suomea. Vaikka joskus sitä kiertelyäkin pitäisi tehdä, Peltonen tuumasi.

Peltosen mukaan messujen anti ei välttämättä näy heti tilauskirjoissa.

– Minulta kysytään aina, miten paljon täällä pystyy myymään. Ajattelen, että täältä saatava hyöty näkyy noin kolmen vuoden periodilla, joten mitään tarkkoja lukuja on vaikea antaa.

Peltonen sanoi yrityksensä luottavan vankasti omaan osaamiseensa vaikeinakin aikoina.

– Olemme profiloituneet hydrauliikkalohkojen tekijäksi ja haluamme olla sillä sektorilla maailman paras. Emme hirveästi sinkoile sinne tänne, vaan teemme sitä,  mitä osaamme.

Peltosen mukaan ST-koneistus pyrkii tekemään laadukkaita tuotteita, jotta asiakkaat palaavat ostoksille kerta toisensa jälkeen.

– Etenkin ulkomaille vietäessä tuotteen ensimmäinen kappale pitää olla viimeisen päälle kiillotettu. Viimeksi tänä aamuna saimme palautetta, että tuotteidemme laatu on parantunut.

Taloustaantuma ei ole vieläkään hellittänyt otettaan Suomesta. Tämä on huomattu myös ST-koneistuksen toimipisteessä.

– Tämä vuosi on ollut vähän samanlainen kuin viime vuosi. Ehkä talousluvuissa on pientä laskua, koska Suomen markkinat junnaavat paikallaan. Kasvu tulee jatkossa todennäköisesti ulkomailta, Peltonen uumoili.

Hän luottaa kuitenkin vahvasti siihen, että tulevaisuus on valoisa.

– Olen samanlainen, luottavainen ylöjärveläinen kuin Sulo Vilen oli aikoinaan. Koneita ostetaan koko ajan, vaikka jotkut muuta väittävätkin.

Takaisin huippulukuihin

jouka
Toimitusjohtaja Hannu Lautamäki (vas.) ja myyntiedustaja Tamara Rauhala olivat laittaneet Joukan osaston komeaan kuntoon.

Kun muut ylöjärveläisyritykset olivat Ylöjärven Yrityspalvelun osastolla, esitteli palloventtiileitä valmistava Jouka Oy osaamistaan omalla osastollaan. Myös Joukan toimitusjohtaja Hannu Lautamäki piti Alihankintamessuja lähinnä sosiaalisena tapahtumana.

– Tapaamme täällä kolmessa päivässä hirvittävän määrän tuttuja ostajia ja myyjiä. Ei täällä kovin paljon kauppaa tehdä, mutta vihjeitä siihen suuntaan tulee. Odotamme kuitenkin, että saamme takaisinmaksun tälle messusatsaukselle.

Lautamäen mukaan Joukalta on lupa odottaa positiivisia uutisia.

– Jouka on päässyt takaisin huippuvuoden 2008 lukuihin. Takana on melkein kymmenen vuoden korpivaellus. Meillä on nytkin kohtalainen tilauskanta, joka meidän tapauksessa tarkoittaa kolmea kuukautta.

Lautamäki katsoo luottavaisena tulevaisuuteen.

– Luvassa on lievää kasvua. Olemme päässeet uusien tuotteidemme kanssa kivasti eteenpäin ja näemme, että etenkin idänkaupassa on hirvittävä potentiaali.

Töitä on riittänyt

milltamo
Milltamon työnjohtaja Hannu Karjula (oik.) ja yrityksen hallituksen puheenjohtaja Teuvo Juortamo odottelivat asiakkaita omalla ständillään.

Koneistettavia osia metalliteollisuuden käyttöön valmistavan Milltamo Oy:n väki haki Alihankintamessuilta uusia asiakkaita ja halusi tavata vanhoja asiakkaita.

– Toivottavasti saisimme myös uusia kontakteja. Vielä tässä ei ole paljon käynyt asiakkaita, vaikka väkeä messuilla näyttää olevan paljon, Milltamon työnjohtaja Hannu Karjula sanoi messujen toisen päivän aamuna.

Hänen mukaansa Kulkutiellä toimiva ylöjärveläisyritys on menossa hyvään suuntaan.

– Tämä vuosi näyttää viime vuoteen verrattuna pikkuisen paremmalta.

Tulevaisuuteen Milltamossa katsotaan hieman varovaisesti.

– Meno näyttää aika tasapaksuilta. Toistaiseksi hommia on kuitenkin ollut sen verran, että porukalle on riittänyt töitä.

Edellä mainittujen yritysten ohella ylöjärveläisfirmoista Alihankintamessuilla esittäytyivät metallialan alihankintayritys Metallityöliike Juholat Oy, uretaanituotteita valmistava SMH-Uretan Oy, ballistisia suojia ja rakenteellisia sovelluksia komposiiteista valmistava FY-Composites Oy, konepajateollisuuden alihankkija Sorvaamo Niemenmaa Oy, metallialan alihankintayritys Suomen Säiliönpääty Oy sekä  teknologiateollisuudelle järjestelmiä  ja komponentteja toimittava Tampereen Konepajat Oy.

Ylöjärveläisyritykset olivat sijoittuneet näyttävästi A-hallin keskiosaan.
Ylöjärveläisyritykset olivat sijoittuneet näyttävästi A-hallin keskiosaan.

Comments are closed.