Täydellisen päivän jäljillä

Viime vuoden alussa Mirve Mäkelä sai kuulla, että hänestä tulee isoäiti. Nainen alkoi oitis puuhata baby showeria eli vauvajuhlaa. Innokas netin selailu herätti idean omasta puodista, josta saisi tarvikkeita kaikenlaisiin elämän juhliin. Hitaasti mutta varmasti unelmasta tuli totta.
Party Bubble, Mirve Mäkelä, yrittäjyys, juhlatarvikkeet, häät
Mirve Mäkelälle juhlatarvikkeiden kanssa puuhaaminen on sydämen asia. Nainen seuraa aktiivisesti alan uusimpia trendejä ja suhtautuu työhönsä antaumuksella. – Parasta on tunne siitä, että teen asiakkaan erityisestä päivästä täydellisen, hän tunnelmoi.

Party Bubble -nimen saanut kauppa toimii nykyään sekä netissä että Viljakkalan keskustassa. Yritys maahantuo, kauppaa ja vuokraa lähes kaikkea, mitä juhlien järjestelyssä voi tarvita.
Kaikki alkoi sieltä, mistä monen pienyrityksen tarina nykyään alkaa: sosiaalisesta mediasta.
– Pistin pystyyn Facebook-ryhmän, jossa kokeilin myydä vähän baby shower -tavaraa. Tilasin isolta ulkomaiselta tukkurilta sellaisia juttuja, joita itsekin juhlissa käyttäisin, Mäkelä muistelee.
Asiat alkoivat edetä nopeasti. Sissihenkinen mainonta somessa sai puskaradion laulamaan niin, että tavarat vietiin käsistä.
Seuraavaksi Mäkelä laajensi repertuaariaan häätarvikkeisiin. Se oli päätös, joka kannatti.
– Kun suomalainen menee naimisiin, juhlatarvikkeista ei tingitä. Jos morsian haluaa vaikkapa tietynlaiset satiiniliinat pöydille, nehän hankitaan – ei jotain sinne päin, Mäkelä tietää.
– Mainostin Facebook-ryhmää muutamalla hääpalstalla, ja uusia jäseniä alkoi tulla nopeasti. Tarkka määrä vaihtelee nyt kahdentuhannen molemmin puolin, hän jatkaa hymyillen.

Rohkeus kannatti

Party Bubble, Mirve Mäkelä, yrittäjyys, juhlatarvikkeet, häät
Viime vuonna Mäkelä laajensi tuotevalikoimansa myös kestokimppuihin. Yrittäjän kätösistä syntyy esimerkiksi kauniita heittokimppuja ja rannekukkia.

Suurin osa Mäkelän kauppaamista tuotteista on pikkutavaraa, jota ei ole hinnalla pilattu. Vesihelmien, akryylitimanttien, tyllien ja led-tuikkujen kaltaisten somisteiden myymisen voisi äkkiseltään kuvitella olevan nappikauppaa.
Näin ei kuitenkaan ole. Juju piilee siinä, että häätarvikkeet hankitaan yleensä yhdestä ja samasta paikasta. Kun tilauksia tulee, ne ovat useimmiten isoja.
Samalla matkaan tarttuu arvokasta vuokratavaraa, kuten kylmäaltaita, tuolihuppuja tai maljakoita. Mäkelällä on varastossaan niitäkin.
– Olen ainoa yrittäjä Suomessa, joka tarjoaa koko paketin: myynnin, vuokrauksen ja tekokukkakimppujen teon, yrittäjä selvittää.
– Lähdin rohkeasti laajentamaan toimintaani, ja se tuntuu kannattaneen. Viime kesänä minulla ei ollut käytännössä yhtään lomapäivää, koska hoidettavia häitä oli jopa 15 viikossa, hän laskeskelee.
Vaikka Mäkelä käy kauppaa pääasiassa verkossa, on hänen bisneksensä tuonut vipinää myös Viljakkalan keskustaan. Riihitien pienissä liiketiloissa on käynyt juhlien järjestäjiä aina Helsingistä saakka.
– Kyllä minä mietin, kannattaako näin syrjään avata mitään liikettä… Mutta ei sijainti näytä olevan ongelma, Mäkelä sanoo.
– Jos matkaan lähtee vaikkapa pääkaupunkiseudulta, on ihan sama ajaa Viljakkalaan kuin Tampereelle. Ja jos täältä saa tavaraa halvemmalla kuin kotikaupungista, niin miksikäs tänne ei tultaisi, hän järkeilee.

Kauniin juhlimisen asialla

Party Bubble, yrittäjyys, juhlatarvikkeet, häät
Party Bubblen liiketiloissa Viljakkalassa on esillä tuoreimpia juhlasisustuksen uutuuksia. Mäkelän mukaan kaitaliinat, vesihelmet ja monet muut pikku somisteet sopivat loistavasti myös kodin sisustamiseen.

Mirve Mäkelälle estetiikka on tärkeä osa kaikkia juhlia. Neljännen polven yrittäjä sanoo, että hän on aina rakastanut kiiltoa, kimalletta ja kauniita esineitä.
Yhdysvalloissa tällainen suhtautuminen juhlimiseen on arkipäivää. Suomessa sama asenne on yleistymässä pikkuhiljaa.
– Olen huomannut, että esimerkiksi lasten synttäreitä järjestetään entistä vähemmän kotioloissa, Mäkelä sanoo.
– Tänä päivänä vuokrataan tilat, hankitaan sinne kaikenlaisia pikku somisteita ja pidetään isolla porukalla hauskaa, hän jatkaa.
Mäkelä aikoo olla eturintamassa, kun suomalaisperheissä omaksutaan jenkkityylistä juhlintaa. Kesäisin naisen aika menee häiden varustamiseen – talvella olisi aikaa tehdä paljon muutakin.
– Seuraavat isot juhlat ovat halloween ja joulu. Niitä varten kannattaa katsoa muuallekin kuin marketteihin, hän kannustaa.

Comments are closed.