Voimaa kuin pienessä kylässä

On kulunut kolme vuosikymmentä siitä, kun Viljakkalan Yrittäjät ry perustettiin.
Paikallisyhdistyksen elämänpiiri on muuttunut hyvin rajusti yhdistyksen olemassaolon aikana.
Kun yhdistys näki päivän valon vuonna 1986, Suomi oli kovin erilainen kuin nyt vuonna 2016.
1980-luvulla suomalaiset elivät vahvan vapautumisen aikaa, sillä silloin muun muassa rahamarkkinat avautuivat histostoriallisella tavalla. Suomalainen yhteiskunta oli iloinen. Moni muistaa, että sittemmin useiden hymyt hyytyivät, kun muun muassa valuuttoihin sidottujen lainojen korot nousivat hetkessä taivaallisiin korkeuksiin.
Jos 1980-luvun vapaiden tuulien maailmassa oli paljon hämmentävää ja opiksi otettavaa, oli 30 vuoden takaisessa ajassa paljon myönteistä ja arvokastakin. Silloin ihmiset uskalsivat haaveilla ja toteuttaa unelmiaan.
Nyt suomalainen yhteiskunta on takalukossa. Pahassa jumissa. Suuri osa kansalaisista on apatian vallassa. Pelko on vallannut kansakunnan ilmapiirin. Työikäiset huutavat tervejärkistä tekemistä. Valtiovalta vetoaa yrittäjiin, jotta he investoisivat ja kehittäisivät toimintaansa. Suuri yhteinen toive on, että valtakunta pääsisi ylös kurimuksen lamaannuttavasta suosta.
Kuitenkin aurinko paistaa. Lämmintä säteilyä heruu muun muassa Viljakkalan Yrittäjien 30-vuotisen taipaleen juhlinnasta. Pienellä mutta pirteällä paikallisyhdistyksellä on paljon sellaista, mistä suuret sisar- ja veliyhdistykset vain osaavat kuvitella.
Viljakkalan Yrittäjissä on voimaa kuin pienessä kylässä. Pieni aktiivisten ihmisten joukko järjestää tapahtumia niin jäsenistölle kuin suurelle yleisöllekin. Hallitus pitää ahkerasti yllä Viljakkalan alueen asiaa. Yhteisön voimavarat käytetään oikeiden asioiden tekemiseen.
Moni kyselee, tarvitseeko Viljakkala tai Kuru oman paikallisyhdistyksensä. Eivätkö viljakkalalaiset ja kurulaiset yrittäjät voisi toimia Ylöjärven paikallisyhdistyksessä?
Nykytietämyksen valossa on perusteltua, että pienet yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset ovat olemassa. Viljakkalalaiset ja kurulaiset nostavat paikalliseen julkiseen keskusteluun asioita, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman minkäänlaista julkista noteerausta.
Pienissä yhdistyksissä jokaiselle tekijälle riittää tekemistä. Niissä ei tarvitse käydä lamaannuttavaa valtataistelua.
Ylöjärven Uutiset on tehnyt Ylöjärven ja Viljakkalan kuntaliitoksesta lähtien tiivistä ja tuloksellista yhteistyötä Viljakkalan Yrittäjien kanssa. Yhteistoiminnasta kertoo muun muassa tämä muhkea juhlalehti, joka antaa kasvot viljakkalalaiselle yrittäjyydelle.