YIlves kukisti turkulaiset

Hienoa kautta naisten jalkapallon Kakkosessa pelaava Ylöjärven Ilves kaatoi lauantaina kotikentällä turkulaisen Åbo IFK:n 3–2.
ylöjärven ilves
Ylöjärven Ilveksen naiset juhlivat Rosa Sirénin (oik.) tekemää voittomaalia.

Sarjapaikkaansa puolustava vierasjoukkue haastoi YIlveksen kovalla prässipelillä, mutta toisen jakson vahvasti pelannut kotijoukkue vei lopulta tasaisen ottelun nimiinsä.

YIlves sai otteluun toivomansa alun, kun kotijoukkueen maalitili aukesi jo kolmannella peliminuutilla. Aiemmissa syksyn otteluissa puolustajan tehtäviä hoitanut Eveliina Reponen oli saanut komennuksen mielipaikalleen oikeaksi laitalinkiksi ja kiitti valmentajaa siirrosta laukomalla avausmaalin.
Reposelle laatusyötön tarjoili Jenni Häkli.

Alun hyvä painostusjakso hyytyi kahdeksannella peliminuutilla, kun ÅIFK:n Milla Kaipainen pääsi läpijuoksuun liian korkealla pelanneen YIlveksen puolustuslinjan haparoidessa. Vieraat saivat Kaipaisen tekemästä tasoitusmaalista virtaa peliinsä. Jakso pelattiin kuitenkin loppuun ilman lisämaaleja.

Tauolla sovitut korjaukset peliryhmityksessä käänsivät peliotteen kotijoukkueelle, joka alkoi jälleen saada painetta vieraiden puolustuslinjalle.

Ottelun 61. minuutilla Anni Paukkunen karkasi Saara Viitasen pitkän pystysyötön turvin läpijuoksuun ja sijoitti pallon maalin takakulmaan ohi turkulaisveskari Janina Orellin.

Kotijoukkueen asenne joutui puntariin, kun ÅIFK tasoitti ottelun 75. minuutilla.
Läheltä etukulmaa lauottu pallo kimposi maalivahti Iida Koskisen puolittaisesta torjunnasta verkkoon.

YIlveksen toisen jakson määrätietoinen peli toi kuitenkin tulosta. Keskikentällä vahvasti pelanneen Rosa Sirenin uurastus palkittiin ottelun 86.minuutilla, kun hän sijoitti rangaistusalueen nurkalta tarkan laukauksen vieraiden verkkoon.

Tästä takaiskustavierasjoukkue ei enää kyennyt nousemaan, joten YIlves otti kolme sarjapistettä.

Sarjan viimeinen ottelukierros ratkaisee, miten korkealle nyt neljäntenä oleva YIlves tällä kaudella yltää. Ylöjärveläisten kausi päättyy Pargas IF:n vieraana lauantaina.

Tuonkaan ottelun jälkeen pelaajille ei ole luvassa lomaa, sillä YIlves siirtyy perinteisesti talvikaudeksi futsalin pariin. Naisten Futsal-Liiga alkaa jo lokakuussa.