Kuulijat osoittivat suosiotaan teosten osien välissäkin

Tampere Filharmonia tarjosi ison kokemuksen

Ylöjärveläiset nauttivat täysin siemauksin Tampere Filharmonian vierailukonsertin ohjelmasta viime keskiviikkoiltana Ylöjärven kirkossa. Kuulijat toivovat, että sinfoniaorkesteri tulee kylään uudelleen.
Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtama Tampere Filharmonia sai voimakkaat aploidit ylöjärveläisyleisöltä viimekeskiviikkoiltaisessa konsertissa Ylöjärven kirkossa. Kuulijat pitivät konserttia paikkakunnan suurena tapauksena. (Kuva: Rami Marjamäki)

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtama Tampere Filharmonia sai voimakkaat aploidit ylöjärveläisyleisöltä viimekeskiviikkoiltaisessa konsertissa Ylöjärven kirkossa. Kuulijat pitivät konserttia paikkakunnan suurena tapauksena. (Kuva: Rami Marjamäki)

Tampere Filharmonian vierailusta Ylöjärvelle muodostui suuri kulttuuritapaus.
Konsertin pääsyliput myytiin loppuun ennätysajassa eli viikko ennen h-hetkeä.
Viime keskiviikkona konserttikirkkoon pyrki ihmisiä, jotka joutuivat kääntymään ovilta pois.
Tampere Filharmonia sai ylöjärveläisyleisöltä haluamansa eli energisen tsemppauksen juuri alkaneelle kaudelle.
Yleisö kuuli kolme mestarillisesti esitettyä teosta.
Ohjelma huipentui Johann Hummelin konserttoon, jolloin trumpetisti Jonas Silinskas lumosi solistina.
Konserttivieraat osoittivat suuren innostuksensa läpyttämällä käsiään tyytyväisyytensä merkiksi jopa teosten eri osien välillä, mikä ei ole tavanomaista konserteissa.

”Onneksi ehdin ostaa lipun”

Anne Salmikangas (oik.) ja Jukka Hovila nauttivat Tampere Filharmonian konsertista. Sellisti Miika Jämsä antoi kaikkensa estradilla, joten hänen takkinsa oli tyhjä urakan jälkeen. Ritva Jämsä oli kuulijana konsertissa. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Anne Salmikangas (oik.) ja Jukka Hovila nauttivat Tampere Filharmonian konsertista. Sellisti Miika Jämsä antoi kaikkensa estradilla, joten hänen takkinsa oli tyhjä urakan jälkeen. Ritva Jämsä oli kuulijana konsertissa. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Anne Salmikangas poistui konsertista lumoutuneena.
– Onneksi tajusin hankkia pääsylipun ajoissa. Saavuin konserttiin pitkän työpäivän jälkeen, mutta osallistuminen kannatti. Nautin suuresti koko ohjelmasta. Vaikuttavaa ja kaunista, Salmikangas hehkutti.
Nainen sai kotikirkostaan uutta pontta seuraavaan musiikkielämykseensä, jonka hän kohtasi Lontoossa eilen tiistai-iltana. Salmikangas nautti Kinks-musikaalista.
Ylöjärven seurakunnan eläkkeellä oleva kanttori Jukka Hovila iloitsi siitä, että Tampere Filharmonia valitsi juuri Ylöjärven kirkon vierailukohteekseen.
– Vertailin mielessäni Tampere Filharmonian esiintymistä kotiareenallaan Tampere-talossa ja meidän puukirkossamme. Kirkkomme akustiikka toimi varsin hyvin, vaikka jotkin äänet häipyivätkin, Hovila arvioi.
Hovila ylistää ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalia.
– On ilo seurata hänen vuorovaikutustaan muusikkojen kanssa. Rouvali puhkuu henkeä, ja hän saa sen tarttumaan soittajiin, Hovila ylisti.