Savolainen kiihdytti PM-hopeaa

Ylöjärveläinen Timo Savolainen ajoi Pohjoismaiden suurimmassa kiihdytyskilpailussa PM-hopeaa omalla ennätysajallaan.
timo savolainen
Timo Savolainen onnistui hyvin jokaisessa kauden kilpailussa.

Drag racingin pohjoismainen mestaruussarja sisälsi tänä vuonna neljä osakilpailua. Kilpailuista kaksi ajettiin Ruotsissa Tierpin radalla, Yksi Suomessa Alastarolla ja yksi Norjassa Gardermoenin radalla.
Timo Savolainen kilpaili sarjan nopeimmassa bensiinikäyttöisille moottoripyörille tarkoitetussa ryhmässä eli Pro Stoc Motorcyclessä.
Savolaisen kiihdytyspyörä on nelisylinterinen ahtamaton Suzuki. Tehoa pyörästä löytyy hieman yli 400 hevosvoimaa.
Sade häiritsi tänä kesänä sarjaa niin, että sekä Suomen että Norjan osakilpailu jouduttiin keskeyttämään. Savolaisen valtti sarjassa oli tasaisuus. Hän voitti jokaisessa kilpailussa vähintään yhden pudotuskierroksen ja kohensi samalla jatkuvasti omaa ennätystään.
Tierpin finaalikilpailussa Savolainen ajoi lajittelussa eli aika-ajossa kolmanneksi. Samalla syntyi ylöjärveläisen uusi ennätys 7,166 sekuntia.
Ensimmäisellä pudotuskierroksella Savolaisen hyvä vauhti jatkui, kun hän voitti isäntämaan Fredrik Kempen. Semifinaalissa Savolaista vastaan asettui toinen suomalainen, Ahvenanmaan Fredrik Fredlund. Tiukassa startissa Savolainen sortui varaslähtöön ja Fredlund nousi finaaliin.
Tierpin kilpailun voittoon ja Pro Stock Motorcycles -ryhmän Pohjoismaiden mestariksi kaasutti lopulta Ruotsin Kalle Lyren. Savolainen oli siis toinen. Kolmanneksi sijoittui Norjan Thomas Lysebraaten Olsen.
Toinen ylöjärveläinen PM-sarjaan osallistunut kuljettaja, kauden 2015 Pro Street-autoryhmän mestari Tero Vainio joutui jättämään leikin kesken jo Suomen osakilpailun jälkeen. Alkukauden lukuisat moottoririkot rasittivat tiimiä liikaa. Vainio tiimeineen päätti käyttää loppukauden auton kehittämiseen ensi vuoden kilpailuja varten.