Joukkoliikenneuudistus nielaisi myöhäisvuorot

Tampereen seudun joukkoliikenteen uudistus tapahtui alkukesällä.
Ylöjärven osalta muutos tarkoitti käytännössä sitä, että osa vuoroista on syöttöliikennettä Ylöjärven keskustaan, jossa Tampereelle matkustavien on vaihdettava bussia. Tämä järjestelmä toimii hyvin. Osa Tampereelle ajavista vuoroista ajaa Lielahden kautta, mikä on tervetullut muutos.
Täysin käsittämätöntä on kuitenkin se, että iltavuorot Mutalan suuntaan poistettiin kokonaan. Ennen uudistusta Kaiharille pääsi viikonloppuisin myöhään illalla useilla vuoroilla. Viimeinen bussi lähti linja-autoasemalta kello 3.40. Nyt Mutalan suuntaan matkaavan on lähdettävä Tampereelta arkisin iltakahdeksalta ja viikonloppuisin jo kuudelta!
Myöhäisillan bussit ovat usein täynnä. Yövuoroissa matkan hinta oli kaksinkertainen, joten vuorot olivat varmasti taloudellisestikin kannattavia. Tältä osin uudistus aiheuttaa vuoden mittaan melkoisen tulonsiirron joukkoliikenteeltä taksiliikenteelle.
Olen tiedustellut sähköpostitse Nyssen perusteluja muutokselle, mutta olen jäänyt ilman vastausta.

TIMO JÄRVENPÄÄ
Joukkoliikenteen suurkuluttaja
Kaihari