Joukkoliikenne vaatii korjauksia Viljakkalassa

Haluaisin tuoda esille epäkohdan Ylöjärven lukiolaisten kuljetusasioista. Toivon kommentteja, joista kiitän jo etukäteen!
Jos lukio-opiskelija asuu esimerkiksi Ylöjärven Kurussa ja käy koulua Ylöjärven lukiossa (Valo), voi opiskelija ostaa Tampereen joukkoliikenteen matkalipun (20 euroa per kuukausi), jolla voi ajella myös Tampereelle ja ympäristökuntiin. Ja busseja kulkee tunnin välein.
Jos lukio-opiskelija asuu Ylöjärven Viljakkalassa, tässä tapauksessa tarkemmin Litukassa, ja käy koulua Ylöjärven lukiossa (Valo), voi opiskelija ostaa Tampereen joukkoliikenteen matkalipun (20 euroa per kuukausi) ja ajella vain ja ainoastaan koululle palvelubussilla, joka lähtee koululle kello 6.50 ja palaa noin kello 16.30. Piste. Lippu ei käy edes samaa reittiä ajavaan bussiin, joka kuljettaa oppilaat Litukasta Viljakkalan yhtenäiskouluun ja jatkaa siitä Valoon, koska tuo bussi lähtee Hämeenkyröstä!
Sama kunta, sama koulu.
Jos opiskelijan koulu alkaa myöhemmin, päättyy aikaisemmin tai opiskelijan pitää päästä Tampereelle (opintoihin liittyy myös satunnaisia vierailuja, joihin kuljetus hoidetaan itse), voi opiskelija kulkea Kyröskoskelta Hämeenkyröstä kulkevilla busseilla (lähimmälle pysäkille noin viisi kilometriä). Tämä kuitenkin vaatii Läntisen alueen seutulipun, jonka hinta on 43 euroa per kuukausi.
Yhäkin sama kunta, sama koulu!
Ja ihan välihuomautuksena: Kurusta on Ylöjärvelle pitempi matka kuin Viljakkalasta.
Nykyinen tilanne asettaa kunnan opiskelijat eriarvoiseen asemaan.
Esitän ratkaisuksi joko:
A) Viljakkalasta bussit kulkevat Ylöjärvelle tunnin välein kuten Kurusta.
B) Tampereen joukkoliikenteen matkalippu käy myös Hämeenkyröstä ja Kyröskoskelta kulkevissa busseissa, koska Ylöjärven kuntaan kuuluvaan Viljakkalaan ei vuoroja tule.
Perheessämme on tällä hetkellä kaksi lukiolaista, ja nykyisestä järjestelystä johtuen kymmenen kuukauden matkakulut ovat perheen lukiolaisilta 400 euron sijaan 960 euroa.

MINNA SINISALO
Viljakkala