Liikennepuiston rokkistarat eivät jätä mummoa pulaan

Pekka Heikkisen ohjaama ja Jerry Mikkelisen sovittama Maltti ja Valtti: Tehtävä mummolassa –näytelmä perustuu samannimiseen lastenkirjaan. Hupaisat liikennepuistokonstaapelit pääsevät tällä kertaa kukankastelijoiksi, mutta ei pienintä matkaa, jonka aikana he eivät musisoisi ja kertaisi tärkeitä liikennesääntöjä.
maltti ja valtti
Maltti ja Valtti: Tehtävä mummolassa nähdään Pyynikillä myös Teatterikesän aikana. Tehtävää suorittamassa Jussi Ollila, Marika Heiskanen, Jerry Mikkelinen, Pekka Heikkinen, takana Jaakko Väisänen. Vajaan tunnin esitys sopii yli kolmevuotiaille. (Kuva: Liisa Karling)

Suosionosoitukset alkavat jo Maltin ja Valtin saapuessa katsomon eteen. Mitä ihmeen rokkistaroja nämä kirjoista, Pikku Kakkosesta ja näyttämöltä tutut liikennepuistokonstaapelit ovatkaan! Viime viikon tiistain esityksessä lapset olivat aivan täpinöissään: kättentaputuksia riitti läpi koko esityksen.
Jerry Mikkelinen on se isompikokoinen viiksivallu Maltti, jolla on vähemmän malttia herkkujen äärellä. Jussi Ollila on silmälasipäinen partajere Valtti, joka kaulailee kitaraa ja vauhdittaa musiikilla matkantekoa.
Mutta mikä tärkeintä, molemmat konstaapelit tietävät, että maltti on valttia liikenteessä.
Tarinassa Aada-mummo seilaa Ahvenanmaalle ja pyytää Malttia ja Valttia kastelemaan kukkasia. Tehtävä mummolassa otetaan vastaan, mummojahan ei jätetä pulaan.
Matkan aikana konstaapelit joutuvat katusoittajiksi ja törmäävät katalaan Riku Rikesakkoon, joka kaiken kukkuraksi juosta räsäyttää päin Mc Munkin mönkijää.
Kommellusten jälkeen Maltti ja Valtti pääsevät lopulta perille hyvin mieluisalla kyydillä. Mummola pursuaa niin mukavia muistoja ja hauskaa puuhastelua, että konstaapelien muisti alkaa pätkiä. Ja täysi katsomo jännittää, tuleeko tehtävä lainkaan suoritetuksi.

Menopelit ihastuttavat

Ohjaaja Pekka Heikkinen hyödyntää Marjatta Kuivaston, Taivaan tulet –näytelmään tekemää lavastusta. Valmiit rakennelmat istuvat mainiosti myös Maltin ja Valtin seikkailuihin. Näyttämöllä viilettävät menopelit herättävät nekin äänekästä ihastelua.
Yleisöllä on hauskaa, kun Maltti kamppailee Valtin kitaralaukun kanssa. Mikkelisen mimiikka puree niin pieniin kuin isoihin. Ilmeikkäät konstaapelit päästävät myös petonsa irti, niin kuin Antti Tuisku ikään, notkeasti räppäilyynkin taipuvassa repäisyssä.
Marika Heiskanen ja Jaakko Väisänen taiteilevat useammassa roolissa. Heiskasen esittämää mummoa lienee Ahvenanmaalla punkki puraissut, kun ikäihmisen meno on niin hämmästyttävän elastista ja kepsakkaa.
Kyllä oli lastenkin aika päästä pyörivän katsomon kyytiin. Jo tekniikka saa aikaan ilahtuneita kiljahduksia. Tervetuloa siis Pepit, Eemelit, Heinähatut ja Vilttitossut sekä aivan uudet lastenteatterin hahmot Pyynikin monia mahdollisuuksia tarjoavalle näyttämölle.
Tänä kesänä kannattaa käydä koko perheen voimin katsomassa, miten vauhdikkaasti Maltti ja Valtti hakevat mummon jääkaappiin täydennystä. Toki kypärät päässä, mutta muutama numero liian pienillä polkupyörillä – ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.