Tammerfest joogaa ja tanssii bluesia

Tänä vuonna Tammerfest on muutakin kuin bändien keikkaputki. Laikunlavalla kokeillaan joogaa ja opetellaan bluestanssia.

Tammerfest pitää pintansa kesän suurimpana pirkanmaalaisena rockin ja popin yleisfestivaalina.

Tänäkin vuonna pääareena on Ratinanniemessä. Festarikeikat levittäytyvät myös Keskustorille sekä klubeille ja ravintoloihin August von Trappesta Mustanlahden sataman Kaislaan. Musiikki soi jopa Viikinsaaressa, Näsilinnassa sekä ravintolalaivoilla.

Festivaalilla esiintyvät ensi viikolla muun muassa Anssi Kela, Teflon Brothers, Jannika B., Nikke Ankara, Sanni ja Ellinoora. Nostalgiaa kaipaavien ja räppirytmejä karttavien kannattaa hakeutua Dave Lindholmin, Kasevan ja Funky Kingstonin keikoille. Viimeksi mainitun solisteina taituroivat Marjo Leinonen ja Jussi Raittinen.

Tammerfestin klubiohjelma harppaa tänä vuonna askeleen ulos totutuista musiikkiympyröistä. Livekeikkojen lisäksi luvassa on stand upia, kulttuurivisaa, bileristeilyjä ja brunssimeininkiä.

Musiikki tekee tutkimustenkin mukaan ihmiselle hyvää, mutta Tammerfestissä voi hyvinvointiaan kohentaa muillakin konsteilla. Keskustorin lähellä sijaitsevalla Laikunlavalla pääsee kokeilemaan joogaa, lavatanssijumppaa ja kesäsalsaa. Bluestanssin opetustakin on tarjolla.

Samaisella Laikunlavalla esiintyy tukku paikallisia vielä hiukan tuntemattomia bändejä. Laikunlavan koko ohjelma on ilmainen.