Ylöjärveläinen ruokaosaaminen näyttää kyntensä

Yrittäjä Anja Honkasen luotsaama lounas- ja juhlapalvelu Vänrikki on saanut tehtäväkseen melkoisen urakan. Vänrikki vastaa 2. lokakuuta järjestettävän Tampereen Rantatunnelipäivän ravintolatoiminnoista.
Vänrikin väki pääsee näyttämään osaamistaan Rantatunnelin Santalahden päädyn tapahtuma-alueella.
Nämä ylöjärveläiset ruoka-ammattilaiset loihtivat alueelle brunssi- ja street food -pisteet, kahvilan, salaattibaarin, makkarakojun sekä tilausravintolan yrityksille.
Rantatunnelipäivä tarjoaa uudesta tunnelista kiinnostuneille ihmisille mahdollisuuden tutustua Suomen pisimpään maantietunneliin ennen sen ottamista liikennekäyttöön.
Anja Honkasen ja hänen henkilökuntansa urakka Tampereen päivänä on aikamoinen, sillä paikalle odotetaan jopa yli
30 000 kävijää. Ylöjärven Uutiset kertoo lisää Vänrikin väen urakasta hieman lähempänä itse tapahtumaa.
Vänrikki on tunnettu siitä, että yrityksen ravintoloissa käytetään mahdollisimman paljon lähialueen tuotteita. Lähiruoan suosio kasvu näyttää muutenkin jatkuvan.
Ylöjärvellä palvelevat jo entuudestaan muun muassa Lähiruokarengas REKO sekä Iloisen pojan Lähiruokakauppa-auto. Äskettäin lähiruokatarjontaan saatiin uusi tulokas, kun lähiruokakahvila ja -puoti Viljamin Vintti aloitti toimintansa Pinsiössä. Ylöjärvellä on siis verrattomat mahdollisuudet hyödyntää lähiruokaa.

Vuorentaustalaiset ovat laittaneet vireille valtuustoaloitteen koirapuiston pystyttämiseksi Vuorentaustaan.
On melko hämmästyttävää, ettei Ylöjärvellä ole vielä ainuttakaan koirapuistoa. Oletetaan, että puutarhakaupungissa on yhtä paljon koiria kuin muuallakin Suomessa. Tämä tarkoittaa, että joka kuudennessa ylöjärveläiskodissa on koira. Ylöjärvellä vipeltänee siis lähes 3 300 karvaturria.
On mielenkiintoista nähdä, mihin vuorentaustalaisten aloite yltää. Jos kaksi prosenttia ylöjärveläisistä äänioikeutetuista eli noin 480 puutarhakaupunkilaista allekirjoittaa aloitteen, on valtuuston käsiteltävä aloite kuuden kuukauden kuluessa. Aloitteen oli eilen tiistaina allekirjoittanut 78 henkilöä. Ylöjärven Uutiset kertoo aloitteesta lisää ensi viikolla.