Wake-kiertue starttasi Ylöjärveltä

Wake-lautailun ammattilaiset kokoontuivat viime lauantaina Ylöjärvelle, josta alkoi koko Suomen laajuinen Quiksilver Wake Tour Finland -kiertue.
wakeboardin, vesilautailu

Peltomäki Campingin kaapelilaaksossa nähtiin melkoisen ilmavia temppuja. (Kuvat: Tomi Tähti)

Wakeboarding eli vesilautailu on saavuttanut valtavan suosion viime vuosien aikana. Aikaisemmin mökkilajina tunnettua wake-lautailua harrastettiin veneen perässä vedettävän vetonarun avulla.
Nyt uusi ympäristöystävällinen ja äänetön vetokaapeli mahdollistaa helpon harrastamisen ihan kaikille ja myös temppuratojen koluamisen kokeneille lautailijoille.
Vesilautailukaapeleita on pystytetty kymmenen ympäri Suomea. Yksi näistä on Ylöjärvelle vuonna 2014 tehty Wake Valley -kaapeliparkki.
– Haluamme tuoda lajia suuren yleisön tietoisuuteen ja haastaa Suomen ammattilaiset kisaamaan keskenään, tapahtuman tuottaja Juuso Tilaéus Jujukas Oy:stä kertoo.
Kilpailu-kiertue toteutetaan talkoohengessä.
– Muutama tärkeä sponsori sekä yhteistyö kaapeliparkkien kanssa mahdollistaa kisojen toteuttamisen. Tämä on tosi huikea juttu, kun päästään järjestämään tällaista yhteisöllisessä hengessä ja saadaan tätä hauskaa lajia laajemman yleisön tietoisuuteen, Tilaéus sanoo.
Tilaéus itse harrastaa lautailulajeja intohimoisesti. Hänet tunnetaan myös vuonna 2014 tehdystä leijalautailun maailmanennätyksestä, jonka saavuttaakseen hän leijalautaili Suomenlahden yli maailmanennätysajassa.
Ylöjärvellä säynäväjärventie 38:ssa nähtiin lauantaina näyttäviä kisatemppuja.
Kovimmat tulokset takoi tauluun miesten sarjan voittanut Pekka Rintala. Hopeaa miesten sarjassa otti Harri Huikuri ja pronssille ylsi Erkka Lehtonen. Kuuden parhaan joukkoon pääsivät myös Petteri Väisänen, Tommi Sintonen ja Teppo Ruokokoski. Miesten sarjaan osallistui 13 lautailijaa.
Naisten sarjan voitti Aliina Pesula. Hopean nappasi Charlotta Heiskanen. Nuorten sarjan ykkönen oli Juho Laine.
Quiksilver Wake Tour Finland jatkuu 25. kesäkuuta Vuokarin vesiurheilukeskuksessa. Sen jälkeen kiertue etenee Ouluun ja Jyväskylään.

wakeboarding, vesilautailu

Kilpailijat esittivät varsin taidokkaita suorituksia, joita on taatusti harjoiteltu useita tunteja.

wakeboarding, vesilautailu

Välillä vesi roiskui niin, että lautailijaa oli vaikea havaita pärskeiden seasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?