Lackman hamuaa yhä ulkomaiden lavoille​

Ylöjärveläisen Laura Lackmanin sekä hänen tanssiparinsa Miko Sirolinnan tavoite täyttyi lauantaina urheilutalolla käydyissä latinalaistanssien SM-kisoissa. Tamperelaista Step-tanssiseuraa edustava pari pyörähteli 27 tanssiparin joukosta finaaliin ja sijoittui lopulta viidenneksi.

 

Laura Lackman ja Miko Sirolinna ovat tanssineet yhdessä vajaan vuoden.
Laura Lackman ja Miko Sirolinna ovat tanssineet yhdessä vajaan vuoden.

– ON ihanaa tanssia salissa, jossa olen ollut liikuntatunneilla. Katsomossa on paljon kannustusjoukkoja, ja fiilis on hyvä, Lackman kertoi päivän ensimmäisen kierroksen jälkeen.
Suomen mestaruuteen tanssivat helsinkiläistä Dance Worldia edustavat Marius Toperczer Muresan ja Claudia Ketonen.
Palkintopallille mahtuivat myös niin ikään helsinkiläisen Blue&White-seuran Jaak Vai-
nomaa ja Taina Savikurki sekä kisat järjestäneen seuran, tamperelaisen Spiralin, Mikko Matikka ja Kerttu Sakki.

Takaisin SM-kultaan ja maailmalle

Lackmanille Ylöjärvellä käydyt kisat olivat kotikisat, vaikka nainen itse onkin helsinkiläistynyt ja vanhemmatkin ovat muuttaneet Hämeenkyrön puolelle.
– Täällä olen kuitenkin aloittanut tanssin. Alkeiskurssi oli työväentalolla, jota sitäkään ei ilmeisesti enää ole. Olin silloin toisella luokalla koulussa. Kun ryhmät siirtyivät Tampereelle, jatkoin siellä, Lackman kertoo.
Hänen ensimmäinen tanssiparinsa oli Sebastian Saarinen, jonka kanssa Lackman alkoi tanssia lukioikäisenä. Pari voitti kaksi Suomen mestaruutta lattareiden nuorisoluokassa.
– Sebastianin kanssa meillä oli edustuspaikkoja MM- ja EM-kisoissa. Reissasimme paljon valmennusmatkoillakin. Hänen jälkeensä tanssin Robert Vireniuksen kanssa.
Vuonna 2015 Lackmania ei nähty tanssiparketilla kilpailemassa, sillä ilman paria kilpaileminen on hankalaa. Lackman harjoitteli kuitenkin koko vuoden, ja lopulta tanssipariksi tarttui Sirolinna, jonka kanssa Lackman palasi kilpalavoille tämän vuoden maaliskuussa puolen vuoden yhteisen harjoittelun jälkeen.
– Miko on leppoisa ja mukava kaveri. Meidän vahvuutemme on yhteistyö, ja sillä yhdessä tekemisellä yritämme tänäänkin pärjätä. Lisäksi olemme musikaalisia ja esiinnymme hyvin.
Uuden parinsa kanssa Lackman tavoittelee ensin aikuisten SM-kultaa ja sen jälkeen paluuta kansainvälisille tanssiparketeille.

Tiimiurheilu on huomioimista

Mustan polkkatukkansa hylännyt Lackman iloitsi lauantaina siitä, että kotimaan kärki on hyvin tasainen ja korkeatasoinen. – Täällä kaikki ovat pahimpia vastustajia, hän totesi.
Mustan polkkatukkansa hylännyt Lackman iloitsi lauantaina siitä, että kotimaan kärki on hyvin tasainen ja korkeatasoinen. – Täällä kaikki ovat pahimpia vastustajia, hän totesi.

Mestaruuteen tanssinut helsinkiläispari Toperczer Muresan – Ketonen on tanssinut yhdessä usean vuoden ja niittänyt menestystä kotimaan kentillä.
– Yleisissä arvosteluperusteissa ensimmäisenä tulee rytmi, sitten lukuisa joukko muita asioita. Näin edistyneiden tanssijoiden kohdalla ei tarvitse rytmiä juuri miettiä, järjestävän tanssiseuran Spiralin varapuheenjohtaja ja kisojen järjestyksenvalvoja Timo Mäenpää kertoo.
Mäenpää on itsekin entinen kilpatanssija ja opettaa nykyään Spiralin riveissä.
– On osittain tuomareiden makuasia, kuinka paljon he katsovat sitä, miten pari tanssii toisilleen. Tämä on parilaji, ja yhteistyön tulee toimia. Paljon esiinnytään yleisölle ja tehdään, mitä on harjoiteltu, mutta ei muisteta sitä toista. Finaalissa ovat tänään ne parit, jotka tanssivat toisilleen, Mäenpää sanoo.
Toisilleen tanssimista ylöjärveläisyleisö sai ihailla etenkin seniori-luokkaa katsellessaan. Yli 40 parin joukosta mestaruuteen pyörähtelivät Timo Lindfors ja Ekaterina Krutovskaya-Kauppinen Tanssiklubi Masterista Helsingistä. Petri ja Ulla Järvinen helsinkiläisestä Starista olivat toisia ja tamperelaisen DanceLinen Jari Laatta ja Wilma Lahti kolmansia.
Sykähdyttäviä suorituksia nähtiin myös juniori- ja nuoriso-luokissa. Junioreiden SM-kultaa nappasivat Eetu Lämsä ja Emilia Prykäri. Nuorison parhaimpia olivat lauantaina Lauri Linnaranta ja Ella Hagman.