KuruFestistä on varttunut ainutkertainen kesätapahtuma

matti_paakirjoitus_320x194pxlSuomen festivaalikesä tarjoaa runsaasti muun muassa kamarimusiikkitapahtumia. Niiden iäkkäimmässä ja kuuluisimmassa joukossa on luonnollisesti Kuhmon Kamarimusiikkijuhlat.
Pirkanmaallakin kamarimusiikki soi kunniakkaasti. Tarjolla on kesäkuun alussa pidettävä KuruFest sekä kesä- ja heinäkuun vaihteessa järjestettävä  Musiikkia Ruovesi.
Ylöjärven kesässä musiikki on läsnä monipuolisesti. Paikkakunnan kesä alkaa perinteisesti kaksipäiväisellä Pöheikön Pölläyksellä, jossa tuhannet ihmiset kohtaavat toisiaan. Heinäkuussa on vuorossa Tenavien Tohinat, joka kokoaa tapahtumakentälle perheet. Elokuussa raikuu jazz Kaupunkijazzissa.
Kesäkalenterissa on lisäksi paljon muita pienimuotoisia konsertteja ja musiikkisisältöisiä tapahtumia. Hyvästä esimerkistä käyvät seurakunnan musiikki-illat.
KuruFest on koko Ylöjärven suuri ylpeyden aihe. Kamarimusiikkitapahtuma täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta.
Parkkuusta lähtöisin oleva festivaali on Heini ja Tuomas Lehdon taiteellisen ajattelun hedelmää. Taiteilijasisarukset ovat suunnitelleet vuosi toisensa jälkeen upeamman viiden konsertin kokonaisuuden.
KuruFestin konsertit pidetään idyllisessä Parkkuun seurantalossa sekä kodikkaissa Kurun ja Ylöjärven kirkoissa. Moni musiikkijuhlavieras saapuu tapahtumaan nimenomaan persoonallisen Parkkuun seurantalon ansiosta.
Kamarimusiikkitapahtuma on erinomainen esimerkki siitä, että primusmotoreina toimivat taiteilijat saavat lähiystäväpiiristään laajan ja monipuolisen esiintyjien kaartin kasaan. Esitysten taso on erittäin korkea.
Tapahtuman vetovoima rakentuu konserteissa vallitsevan hengen varaan. KuruFestillekin on syntynyt vahva oma henkensä, jossa selkeästi on läsnä intiimiys. Taiteilijoiden ja yleisön välille syntyy vuoropuhelu.
Kaupungin kulttuuritoimi kantaa kiitettävästi kortensa kekoon myös KuruFestin markkinoinnissa ja tapahtuman käytännön asioiden järjestelyssä.
KuruFestin kymmenvuotisjuhlinta onnistuu parhaiten, kun ylöjärveläiset lähtevät suurella joukolla konsertteihin. Kolmen festivaalipäivän aikana tarjolla on jälleen erittäin korkeatasoisilla ohjelmilla  varustettuja  ohjelmakattauksia.
Ylöjärven kulttuurikasvot ovat moni-ilmeiset. KuruFest on suuri rikkaus kasvukaupungin annille.