YIlves aloitti Kakkosen tasapelillä

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui tyytymään 1–1-tasapeliin jalkapallon Kakkosen avausottelussa Hämeenlinnan Härmää vastaan.
YIlveksen maalintekijä Jenni Häkli suojaa hienosti palloa. (Kuva: Kari Häkli)
YIlveksen maalintekijä Jenni Häkli suojaa hienosti palloa. (Kuva: Kari Häkli)

YIlveksen lajikohtainen valmistautuminen jalkapallokauteen hyvin sujuneen Futsal-Liigan jälkeen jäi muutaman viikon mittaiseksi.
Vasta kolme viikkoa sitten jääkannen alta paljastunut Soppeenharjun keinonurmi mahdollisti kuitenkin kohtuullisen pallotuntuman etsimisen. Kauden avausvastustajana YIlveksellä kotiottelussa oli viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonnut hämeenlinnalainen Härmä, jonka pelipäivän kunto ei tuottanut kotijoukkueelle ongelmia.
Ottelua viime hetkille asti hallinnut YIlves joutui kuitenkin tyytymään tasatulokseen, kun Härmä onnistui tasoittamaan ottelun vapaapotkusta toisella lisäaikaminuutilla.
Ottelun alkuminuutit sujuivat molemmilta joukkueilta tunnustelevasti, mutta pian YIlves sai otteen pelistä ja loi tasaisesti tilanteita vierasmaalin tuntumaan. Härmän puolustus oli kuitenkin vaikea ohitettava, kun hyvätkin läpijuoksut päättyivät paitsioliputukseen.
Ottelu tasaantui pian pallotteluksi keskialueella, eikä ensi jakson lopun muutamasta maalitilanteesta huolimatta kummallekaan joukkueelle kirjattu tilastomerkintöjä.
Toisella puoliajalla YIlves jatkoi hyviä otteita. Ottelun 53. minuutilla Jenni Häkli ohjasi lähietäisyydeltä pallon Härmän maaliin. Syötön osumaan antoi Emilia Lindberg, jonka tarkka keskitys tavoitti Häklin.
Maalin jälkeen ote säilyi edelleen kotijoukkueella, eikä vieraille päässyt syntymään vaarallisia tilanteita. YIlveksellä sen sijaan oli muutama todella laadukas maalipaikka, joissa vain Härmän maalivahti Ida Ala-Kauhaluoman hyvä torjuntatyöskentely esti lisämaalien syntymisen.
Ottelun loppupuolella molemmat joukkueet tekivät useita pelaajavaihtoja. YIlves ei enää päässyt aivan parhaille maalipaikoille, vaikka kontrolloikin peliä.
Härmä haki ottelun loppuvaiheissa tasoitusta pitkillä palloilla YIlveksen puolustuslinjan kiusaksi ja sai kuin saikin tuotua pallon laitaan syvälle YIlveksen puolustusalueelle.
Yli-innokas puolustaminen kostautui, kun helposti tuomittu vapaapotku 20 metristä päätyi YIlveksen maaliin.  Sanna-Kaisa Rouskun unelmalaukaus upposi yläkulmaan lisäajalla. Kamppailu päättyi tähän laukaukseen, ja pisteet tasattiin.
YIlves suoritti ottelussa kaikki sallitut viisi vaihtoa, mikä luultavasti toistuu seuraavissakin otteluissa. Tulevalla kaudella YIlveksen otteluissa nähdään aiempaa enemmän uusia pelaajia, kun seuran omat juniorit tulevat totuttelemaan Kakkosen pelitempoon.
YIlves kohtaa seuraavaksi Tampereen Ilves-Kissat Pyynikin kentällä ensi lauantaina kello 13.