Kunnallisneuvoksilla on arvokasta sanottavaa

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärvellä on kolme paikallispolitiikassa pitkän uran tehnyttä vastuunkantajaa, jotka ovat saaneet kiitoksiksi vastuullisesti tekemistään rupeamista kunnallisneuvoksien arvot.
Aira Anttila (kok.), Tapani Jarva (kok.) ja Pirkko Vuolle (kesk.) ovat tehneet vuosikymmeniä kestäneet luottamushenkilöuransa Ylöjärven kehittämiseksi. Vuolle oli vaikutusvaltainen yhteisten asioiden hoitaja Viljakkalassa.
Kolmea ylöjärveläistä kunnallisneuvosta yhdistää ainakin yksi piirre. Anttila, Jarva ja Vuolle ovat pysyttäytyneet viisaasti taka-alalla siitä lähtien, kun he ovat pestinsä jättäneet. He eivät ole olleet kuiskuttelemassa seuraajiensa korviin, eivätkä he ole kaivaneet sudenkuoppia uusille kyvyille.
Suomalainen kuntakenttä elää historiallista myllerrystä. Sote- ja maakuntauudistus tulevat. Peruskunta luo nahkansa uudelleen.
Nyt on hedelmällinen hetki kysyä konkarivaikuttajilta, mitä he ajattelevat julkisen hallinnon tulevaisuudesta.
Anttilan, Jarvan sekä Vuolteen näkemyksistä voi helposti vetää johtopäätöksen, että neuvokset seuraavat tarkasti yhteiskunnassamme käytävää keskustelua palveluvarustuksen tulevaisuudesta.
Kunnallisneuvokset esittävät tyylikkäästi huolensa Ylöjärven elinvoimaisuuden säilymisen puolesta. Kolmikko kysyy, tekevätkö ylöjärveläiset oikeasti kaikkensa, jotta kaikki palvelut säilyvät heidän omalla paikkakunnallaan. Neuvokset nostavat tikun nokkaan esimerkiksi poliisitoimen.
Aiheellinen kysymys onkin, millaiset palvelut paikkakunnalla on oltava, jotta kunta voi rinta rottingilla tituleerata itseään kaupungiksi ja jopa vielä tulevaisuuden kasvukaupungiksi.
Tämän viikon alkupäivinä Ylöjärven kaupunginhallitus järjesti Hämeenlinnassa seminaarin, jossa vastuunkantajat ratkoivat paikkakunnan lähitulevaisuuden haasteita ja ongelmia.
Ylöjärven virkamiesjohto ja poliittinen koneisto ovat tehneet viisaan ratkaisun, kun ne ovat päättäneet viedä määrätietoisesti kaupungin asioita eteenpäin. Ylöjärveläiset eivät ole jääneet odottamaan sote- tai maakuntauudistusratkaisua, vaan he vievät kaupunkilaivaa turvallisesti eteenpäin.
Ylöjärvi onkin pärjännyt viime vuosikymmenet monella mittarilla tarkasteltuna hyvin. Kasvukaupungilla on ollut asiansa osaavat virkamiehet sekä tulevaisuuteen orientoituvat luottamushenkilöt.
Työ jatkuu koko ajan.