Kolme oppilasaluetta yhdistettiin – syynä koululaisten tulva

Keskusta seurasi pohjoista

Ylöjärven keskustassa on tästä eteenpäin vain yksi alakoulujen oppilaaksiottoalue. Järjestely on samanlainen kuin Pohjois-Ylöjärven kouluillakin. Jatkossa alueen kaikkien ekaluokkalaisten koulupaikat päätetään tapauskohtaisesti.
Jatkossa nämä koulut ammentavat oppilaansa yhdeltä alueelta.  Laaduntien ja Lähdevainiontien pohjoispuolella asuvat uudet ekaluokkalaiset sijoitetaan ensi syksynä Veittijärven kouluun.

Jatkossa nämä koulut ammentavat oppilaansa yhdeltä alueelta. Laaduntien ja Lähdevainiontien pohjoispuolella asuvat uudet ekaluokkalaiset sijoitetaan ensi syksynä Veittijärven kouluun.

Päätös oppilasalueiden yhdistämisestä siunattiin jo viime syksynä, mutta voimaan se astui vasta tammikuussa. Sivistysjohtaja Matti Hurstin mukaan muutoksen taustalla on positiivinen ongelma.
– Koululaisten määrä kasvaa koko ajan. Tämä on aiheuttanut yhä useammin sellaisen tilanteen, että keskustan koulujen oppilasryhmät eivät täyty tasaisesti, hän tiivistää.
Uusi järjestely koskee Vuorentaustan koulua, Veittijärven koulua ja Ylöjärven Yhtenäiskoulua. Jatkossa keskusta-alueen kouluikäisiä lapsia voidaan sijoittaa teoriassa mihin tahansa näistä kouluista.
Käytännössä aivan näin radikaalisti ei kuitenkaan käy, vakuuttaa Hursti.
– Muutos koskee lähinnä niin sanotuilla raja-alueilla asuvia lapsia. Jos lähimmän koulun luokat ovat täynnä, voidaan lapsi ajatella sijoitettavaksi toiseksi lähimpään kouluun, hän vääntää rautalangasta.
– Asioita tarkastellaan siis nyt kokonaisuutena. Tätä samaa on tehty Karhen, Viljakkalan, Mutalan, Takamaan ja Vahannan koulujen sekä Kurun yhtenäiskoulun kohdalla jo parisen vuotta ja homma on toiminut hyvin, Hursti jatkaa.

Siltatien koulua odotellaan jo

Ensimmäiset uuden yhteisalueen koululaiset astuvat opintielle ensi syksynä. Vs. opetuspäällikkö Tarja Suhosen mukaan muutoksia edellisvuosiin näkynee vain Veittijärven koululla ja Ylöjärven Yhtenäiskoululla.
– Veittijärvelle on menossa muutama ekaluokkalainen enemmän kuin viime vuonna. Vanhalla järjestelmällä ainakin osa heistä olisi päätynyt Yhtenäiskouluun, Suhonen tietää.
Vuorentaustan koululle ykkösiä tullee ensi syksynä saman verran kuin ennenkin. Hursti ja Suhonen sanovatkin suoraan, että uudistuksen tärkein syy on Yhtenäiskoulun ja Veittijärven koulun välinen jakoraja, joka on ollut oppilasjaon kannalta varsinainen murheenkryyni.
– Asuntilan alue on kasvanut niin nopeasti, että Veittijärvellä ei ole tahtonut olla tilaa kaikille sieltä tuleville koululaisille. Myös Yhtenäiskoulun rajat ovat alkaneet tulla vastaan, eikä sitä koulua voi enää laajentaa, Hursti selvittää.
Ensi syksynä Veittijärven koulu ottaa käyttöönsä Moision vanhan lukion tilat. Tämä lisää oppilaitoksen kapasiteettia usealla opetusryhmällä. Hurstin mukaan ratkaisu helpottaa akuuttia koulupaikkahätää huomattavasti.
– Lopullisesti ongelma poistuu vasta, kun Siltatien alueelle rakennetaan kokonaan uusi koulu. Sen pitäisi valmistua vuoteen 2020 mennessä, sivistysjohtaja ennakoi.
Ensi syksyn ekaluokkalaisten tärkeimpänä jakoperusteena on edelleen maantiede. Asiasta tiedotetaan asianosaisille perheille lähiviikkojen aikana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?