Uplakersille murskatappio ja rökälevoitto

Ylöjärven Uplakersin viikonloppu oli kaksijakoinen. Perjantaina Uplakers koki murskatappion Kangasalalla. Sunnuntaina ylöjärveläisjoukkue puolestaan pyöritti sekaisin Hämeenkyrön Hokkarit.
Uplakersin ykkösketjua sentteröivä Kalle Niemenmaa on toistaiseksi ylöjärveläisjoukkueen tehokkain pelaaja. (Kuva: Video Kalliala)
Uplakersin ykkösketjua sentteröivä Kalle Niemenmaa on toistaiseksi ylöjärveläisjoukkueen tehokkain pelaaja. (Kuva: Video Kalliala)

Uplakers hävisi Kangasalan Kisa-Eaglesille peräti 7–1. Ylöjärveläiset pysyivät isäntien kyydissä kaksi erää, mutta kolmannessa erässä Kisa-Eagles meni menojaan.
Uplakersin ainoan osuman värkkäsi Kalle Niemenmaa kuutisen minuuttia ennen päätössummeria. Uplakersia pyörittivät etenkin Antti Jyrkkä, Teemu Kraneis ja Teemu Rantanen. Jyrkkä ja Kraneis saalistivat neljä tehopistettä mieheen, ja puolustaja Rantanen merkkautti maalin ja kaksi maalisyöttöä.
Sunnuntaina Uplakers ryhdistäytyi ja murjoi Ylöjärvellä pelatussa ottelussa vierasjoukkue Hokkarit jäänrakoon.
Niemenmaan veljekset Lassi ja Kalle veivät avauserässä isännät jo kolmen maalin johtoon. Toisessa erässä Uplakers osui kerran Tomi Kallionsivun ansiosta, ja kolmannessa erässä ylöjärveläiset takoivat vielä kolme maalia. Uplakers vei ottelun lopulta numeroin 7–0.
Lassi ja Kalle Niemenmaa sekä Jani Kalliomäki viettivät jokainen kolmen tehopisteen iltaa. Kahteen tehopisteeseen ylsivät Iiro Kotkaslahti ja Turo Mikkola. Jiri Kumpuvaara torjui kauden ensimmäisessä nollapelissään 26 laukausta.
Uplakers jatkaa sarjassa edelleen kolmantena. Toisena oleva Kisa-Eagles on kahden pisteen päässä kaksi ottelua Uplakersia enemmän pelanneena. Uplakersilla on jäljellä kolme runkosarjaottelua ennen jännittäviä pudotuspelejä.
Neljä Uplakersin pelaajaa mahtuu Hämeen lohkon pistepörssin 20 parhaan joukkoon. Kalle Niemenmaa on tehokkaimpana ylöjärveläisenä pistepörssissä neljäntenä. Niemenmaa on kerännyt 23 ottelussa 42 tehopistettä. Lassi Niemenmaa on 39 pisteellään kuudentena. Myös 29 tehopistettä merkkauttanut Turo Mikkola ja 26 tehopistettä saanut Niilo Lähde mahtuvat parhaiden pistemiesten listalle.
Ensi lauantaina Uplakers saa Ylöjärvelle vieraakseen sarjakärki Hoki Klupi Hyvinkään. Sunnuntaina Uplakers vierailee Ruovedellä RuoSkAn kotihallissa.