YIlvekselle jo viides perättäinen voitto

Ylöjärven Ilveksen naiset jatkoivat upeita otteitaan Futsal-Liigassa. Tällä  kertaa YIlves kaatoi paikallispelissä vieraskentällä FC Nokian 2–3.
Eveliina Reponen karkaa FC Nokian puolustukselta. (Kuva: Jari Viitanen)

Ottelu noudatti tiukkojen paikallisotteluiden kaavaa, joten maalipaikat olivat vähissä. YIlves puolusti kurinalaisesti ja pystyi kontrolloimaan kotijoukkueen hyökkäyspeliä. Edes FC Nokian erikoistilanteesta tekemä avausmaali ei tukahduttanut vieraiden pelihuumoria.
Ottelu alkoi YIlveksen hyvällä rynnistyksellä, jonka aikana vieraat pääsivät heti maalipaikoille. Kotijoukkue sai kuitenkin pian rivinsä järjestykseen, ja peli tasaantui.
Reilun 10 minuutin pelin jälkeen FC Nokian Senni Viren iski avausmaalin vapaapotkusta. YIlves haki maltillisesti tasoitusta. Pian avausjakson lopussa otetun aikalisän jälkeen Anni Paukkunen laukoi maalivahdin torjuman paluupallon verkkoon ja toi vieraat tasoihin. Tauolle mentiin numeroissa 1–1.
Toisella jaksolla pelin tempo nousi hiljalleen ja jännityksen kasvaessa myös pelaajien pallovarmuus joutui koetukselle.
YIlves siirtyi johtoon ajassa 28.47, kun kotijoukkueen harhasyöttö päätyi Sini Sutiselle keskiympyrässä. Sutisen kova laukaus sujahti tolppaa hipoen nokialaismaalin yläkulmaan.
FC Nokia otti maalivahdin pois jo 34. minuutilla. Kotijoukkueen ylivoimapeli ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan peliä jatkettiin pian tasakentällisin. Ajassa 38.44 syntyi ottelun voittomaali, kun Saija Torvinen sai Sini Sutiselta maaliin johtaneen nappisyötön keskialueen yli. Torvisen nopea kaukolaukaus maalin alakulmaan yllätti täysin FC Nokian veskarin Tiia Ropasen.
Kahden maalin johtoasemassa YIlves joutui vielä puolustamaan kotijoukkueen ylivoimapeliä. Ylöjärveläisten puolustus piti loppusekunneille asti, kunnes FC Nokian Maria Tetri onnistui maalinteossa. Maalin syntyessä pelikellossa oli enää kahdeksan sekuntia, joten FC Nokialle ei jäänyt juurikaan aikaa hakea tasoitusta.
YIlves jatkaa sarjassa neljännellä sijalla. Ylöjärveläisten seuraava ottelu on Tampereella perjantaina 29. tammikuuta, jolloin vastaan asettuu nousukuntoinen A. C. Estudiantes.

YIlves FS hävisi kärkiporukalle

Ylöjärven Ilveksen miesten edustusjoukkue koki vierastappion futsalin Kakkosessa sarjakärki Vehmaisten Urheilijoille.
VehU käänsi ottelun hyväkseen toisen jakson kolmella maalillaan.
YIlves aloitti hyvin, mutta pelin edetessä vieraskenttä ja loukkaantumisista johtuneet ketjumuutokset tuottivat hankaluuksia ylöjärveläisille.
YIlveksen parhaat maalintekopaikat siunaantuivat Antti Kallialalle, Otto Hiltuselle ja Tero Niemiselle, mutta osumia vieraat eivät kyenneet tekemään.
Ottelun 30. minuutilla YIlvekselle sattui puolustusvirhe, jonka VehUn Teemu Hannula käytti hyväkseen. Muutama minuutti myöhemmin kotijoukkueen Ati Mäkelä siirsi ryhmänsä ratkaisevan tuntuisesti 2–0-johtoon. YIlves yritti kavennusosumaa ilman veskaria, mutta VehUn Mika Tuuri lopetti kirin iskemällä pelivälineen vieraiden tyhjään verkkoon.
YIlveksen pelit jatkuvat ensi lauantaina tärkeällä kotiottelulla putoamisviivan alapuolella majailevaa Nakkilan Nastaa vastaan. Ottelu alkaa urheilutalolla kello 17.