Keisari ja kauppaneuvos tulevat Teivoon

Suomalaisen television suosituimpiin hahmoihin kuuluvat Aki Palsanmäki ja Jethro Rostedt nähdään vuoden 2016 alkajaisiksi Ylöjärvellä. Huumorikaksikon uusi ohjelma kuvataan Eppu Normaalin omistamalla Akun Tehtaalla Teivossa.
Jethro Rostedt ponnahti aikoinaan julkisuuteen Diili-ohjelmasta. (Kuva: Nelonen)
Jethro Rostedt ponnahti aikoinaan julkisuuteen Diili-ohjelmasta. (Kuva: Nelonen)

Hyvät kaupat -nimeä kantava sarja päätyi Ylöjärvelle puolivahingossa. Alun perin ohjelma oli määrä kuvata Mediapoliksen uudessa studiohallissa Tampereen Tohlopissa.
– Tällä hetkellä hallia valmistellaan Uusi Päivä -sarjan kuvauksia varten. Työt ovat sen verran kesken, ettemme halunneet riskeerata mitään, Aito Tehdas Oy:n Matti Nissinen selvittää.
Tuotantoyhtiön onneksi uutta kuvauspaikkaa ei tarvinnut kauaa miettiä. Eppu Normaali Oy:n omistama Akun Tehdas Ylöjärven ja Tampereen rajalla oli sopivasti vapaana juuri tarvittavaan aikaan.
Varmistuneet kuvauspäivämäärät ovat 11.–13. tammikuuta sekä 18.–20. tammikuuta.
– Akun Tehdas sopii tähän tilanteeseen todella hyvin. Paikan päällä on paljon valo- ja äänikalustoa valmiina, Nissinen kehuu.

Harvinaista herkkua

Aki Palsanmäki on tuttu supersuositusta Suomen Huutokauppakeisari -sarjasta. (Kuva: Nelonen)
Aki Palsanmäki on tuttu supersuositusta Suomen Huutokauppakeisari -sarjasta. (Kuva: Nelonen)

Tv-sarjan kuvaaminen Ylöjärvellä ei ole mikään ennenkuulumaton juttu. Puutarhakaupungin eri kolkat ovat tulleet viime vuosina tutuiksi muun muassa Joulukalenterin ja Uuden Päivän katsojille.
Akun Tehtaalla korkean profiilin tv-tuotantoja ei aivan viime aikoina ole kuitenkaan nähty. Ei, vaikka Eppu Normaali Oy hyppäsi kesällä 2014 mukaan televisiobisnekseen.
Aikaisemmin nimellä Creative Studios Finland tunnettu Aito Tehdas on Eppu Normaalin ja tamperelaisen Aito Median yhteisyritys.
– Meitä on pitänyt kiireisenä lähinnä Uusi Päivä. Se työllistää suoraan kolmisenkymmentä yhtiömme työntekijää, työnjohtaja Matti Nissinen kertoo.
– Pääasiallinen toimipaikkamme on Tampereen Mediapolis, mutta tarpeen tullen teemme jotakin pientä myös Ylöjärven puolella Akun Tehtaalla. Tähän mennessä sitä ei ole kuitenkaan tarvittu mihinkään näin suureen, hän jatkaa.
Takavuosina Akun Tehtaalla on kuvattu muun muassa musiikkivideoita, lyhytelokuvia ja mainoksia. Sitä, aletaanko tiloja hyödyntää jatkossa entistä enemmän myös tv-sarjoihin, Nissinen ei halua spekuloida.

Yleisöä haetaan

Nelosella ensi vuonna esitettävän Hyvät kaupat -ohjelman ideana on käydä kauppaa mitä erilaisimmilla esineillä. Suomen huutokauppakeisariksi kutsutun Palsanmäen ja kauppaneuvokseksi tituleeratun Rostedtin lisäksi ohjelmassa esiintyy suosittu juontaja Janne Kataja.
Parhaillaan ohjelmaan etsitään studioyleisöä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostiosoitteeseen yleiso@aitomedia.fi.

Comments are closed.