Postin tilastot paljastavat yllättävän faktan

ABC:n automaatti yksi Suomen nopeimmista

Teivolaiset ja siivikkalalaiset eivät turhia aikaile. Näin kai täytyy päätellä tiedosta, jonka Posti julkaisi keskellä kovimpia joulukiireitään. Yhtiön mukaan Teivon ABC:n pakettiautomaattia käytetään poikkeuksellisen vauhdikkaasti.
Tieto Postin leikkimielisen listauksen kärkisijasta sai liikennemyymäläpäällikkö Tiina Majan hymyilemään. – Ihan hauska juttu! hän heitti.

Tieto Postin leikkimielisen listauksen kärkisijasta sai liikennemyymäläpäällikkö Tiina Majan hymyilemään. – Ihan hauska juttu! hän heitti.

Teknisesti ottaen pakettiautomaatit ovat yhtä nopeita kaikkialla Suomessa. Eroja on kuitenkin siinä, kuinka sukkelasti lähetykset automaateista haetaan.
Postin mukaan maamme nopeimmat noudot tapahtuvat Turun Pitkämäessä, Ylöjärven Teivossa ja Uudenkaupungin Itätullissa.
– Ohhoh, enpäs tätä tiennyt! Teivon ABC:n liikennemyymäläpäällikkö Tiina Maja naurahtaa asiasta kuullessaan.
– Hyvältähän tämä kuulostaa. On ihan mukavaa, että kävijöitä riittää.
Vuonna 2013 avatulla Teivon ABC:llä on ollut pakettiautomaatti vasta vajaan vuoden. Maja on ollut lisäpalveluun kaikin puolin tyytyväinen.
– Laite ei syö meidän työaikaamme oikeastaan ollenkaan. Posti tyhjentää automaatin kerran päivässä, ja me ilmoitamme eteenpäin, jos automaatti sattuu olemaan epäkunnossa, hän tiivistää.

Yritysten suosiossa

Fröökynän Herkun Hanna Setälän mukaan pakettiautomaatilla käy jatkuvasti ihmisiä. Työnsä vuoksi hän käyttää laitetta paljon itsekin.

Fröökynän Herkun Hanna Setälän mukaan pakettiautomaatilla käy jatkuvasti ihmisiä. Työnsä vuoksi hän käyttää laitetta paljon itsekin.

Maja ei osaa sanoa, miksi juuri Teivon pakettiautomaatti nousi Postin listauksessa kärkisijoille. Vastaavia laitteita on Suomessa 482 ja Ylöjärvelläkin neljä.
– Ehkä nopeuteen vaikuttaa se, että täällä on yhdessä paikkaa kaikki muutkin palvelut. Moni automaatin käyttäjä käy samalla myös tankkaamassa ja ostoksilla, hän spekuloi.
Eräs Teivon automaatin erikoisuus on, että sitä käyttää myös moni liikenneaseman yrittäjä. Esimerkiksi herkku- ja lahjamyymälä Fröökynän Herkusta automaatille kävellään lähes päivittäin.
– Pyöritämme suklaan verkkokauppaamme ABC:ltä käsin. Suurin osa kuluttaja-asiakkaista haluaa toimituksensa nimenomaan automaattiin, yrittäjä Tomi Järvenpää kertoo.
Järvenpään mukaan pakettiautomaatit hakkaavat suosiossa perinteiset postikonttorit jo mennen tullen. Erityisen kova vipinä laitteilla käy joulun alla.
– Ymmärrän suosion ihan täysin. Automaatit ovat kuluttajalle halvempia ja näppärämpiä kuin muut kuljetustavat, mies toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?