Aluejohtajan kannattaisi tutustua kunnolla reviiriinsä

matti_paakirjoitus_320x194pxlNordea Sata-Hämeen aluejohtaja Elina Lampinen-Kinnari vieraili hiljan Ylöjärvellä. Hän halusi kuulla vieraidensa mielipiteitä Nordeasta ja tahtoi saada tietoa kaupungin nykyoloista ja tulevaisuudesta.
Lampinen-Kinnari esitti avauspuheenvuorossaan ja esittämiensä kysymysten yhteydessä käsityksiään Ylöjärvestä. Hänen sanavalinnoistaan jokainen paikalla ollut ymmärsi, ettei aluejohtajalla ollut minkäänlaista realistista käsitystä koko paikkakunnasta. Lampinen-Kinnari kutsui Ylöjärveä nukkumalähiöksi. Hänen mukaansa suuri osa ylöjärveläisistä käy työssä Tampereella; hänellä ei ollut hajuakaan paikkakunnan elinkeinorakenteesta, saati sen tarjoamien työpaikkojen määrästä.
Aluejohtajan Ylöjärven-vierailu piirsi pelottavan kuvan isoihin kenkiin uskotun henkilön yleistietojen niukkuudesta. Herää kysymys, miten henkilö voi hoitaa pestiään tai tukea alaisuudessaan paikkakunnalla työskenteleviä pankkilaisia, jos hänellä ei ole realistista käsitystä paikkakunnan elämästä.
Lampinen-Kinnari mainitsi puheenvuorossaan, että hänen pankillaan menee Ylöjärvellä huonommin kuin keskiverrosti Nordealla.
Vaikka Nordean Sata-Hämeen alue on laaja, aluejohtajan tasoisen henkilön kannattaisi aloittaa työnsä siitä, että hän opettelisi tuntemaan vastuualueensa. Kaupungit ja kunnat ovat hyvin erilaisia. Esimerkiksi Ylöjärvi kuuluu aidosti koko Suomessa paikkakuntiin, jotka rakentavat monella sektorilla innovatiivisesti ja tavoitteellisesti hyvinvointia. Kasvukaupunki on niittänyt kultaa ja kunniaa monista menestyshankkeistaan, jotka ovat tuottaneet paikkakunnalle merkittävää hyvää.
Jos aluejohtaja haluaa keskustella asialähtöisesti ja jos hän tavoittelee syvällistä vuoropuhelua, hänen kannattaa hankkia oikeat perustiedot kustakin paikkakunnasta. Kunnollisten tietojen turvin hän pystyy ymmärtämään kunkin kunnan erikoispiirteet ja heittäytymään hyödylliseen keskusteluun.
Kun vastaaviin tilaisuuksiin kutsutaan paikkakunnan kärkeä, olisi tilaisuuden isännältäkin arvostuksen osoitus, että hän olisi valmistautunut huolellisesti tapaamiseensa.
Ylöjärveläiset toimijat ovat osanneet verkoittua ja tehdä yhteistyötä jo vuosikausien ajan. Tällä paikkakunnalla eri tahot istuvat yhdessä ja miettivät asioita porukalla. Tiiviistä ja laaja-alaisesta yhteistyöstä kumpuaa ylöjärveläinen yhteishenki, joka on maailmankuulua. Näissä pöydissä soisi vastaisuudessa näkyvän myös Nordean väkeä.