Uplakers jyräsi kärkijoukkueiden yli

Ylöjärven Uplakers on hirvittävässä iskussa. Joukkue kasvatti voittoputkensa viime viikonloppuna jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun jääkiekon II-divisioonan Hämeen lohkon kärkiryhmät joutuivat taipumaan Ylöjärvellä.
Ykkösketjun laitahyökkääjä Turo Mikkola (21) oli jälleen tehokas molemmissa viikonlopun otteluissa. (Kuvat: Lauri Kalliala)

Uplakers teki sekä lauantain että sunnuntain otteluissa sen saman tempun, jonka joukkue on tehnyt jo niin monta kertaa tällä kaudella. Ylöjärveläisjoukkue nousi voittoihin äärettömän väkevillä kolmansien erien esityksillä.
– Joukkueen selkäranka ei katkea tappioasemassa. Siinä on tapahtunut selvä muutos viime kauteen verrattuna. Sisukkuus näyttää vain kasvavan takaiskuista, Uplakersin päävalmentaja Kari Leivo sanoo.
Leivo on tyytyväinen siitä, että joukkue jaksaa vääntää ratkaisevia osumia viimeisissä erissä.
– Joukkue on fyysisestikin kunnossa. Jouduttiin pelaamaan viikonlopun molemmat pelit vain kolmella ketjulla, mutta silti pelaajat jaksoivat hyvin.
Lauantain ottelussa Uplakers kaatoi sarjassa toisena majailevan Kangasalan Kisa-Eaglesin 6–3. Kisa-Eagles nousi kahden maalin takaa 2–3-johtoon, mutta kolmannen erän puolivälissä Uplakers otti tahtipuikon. Ylöjärveläiset iskivät yhdessätoista minuutissa neljä maalia ja karkasivat selvään voittoon. Näin kävi siitä huolimatta, että Uplakersin kapteeni Matias Oja joutui sivuun loukkaantumisen takia.
Lassi Niemenmaa iski kaksi maalia, ja KooVeesta kesken kauden Uplakersiin siirtynyt Henri Lintulaakso saalisti tehopisteet 2+1.
– Lintulaakso on ollut meille selkeä vahvistus, Leivo kiittelee.
Sunnuntaina Uplakers sai vastaansa lohkon piikkipaikalla olevan Hoki Klupi Hyvinkään. Ottelu alkoi murheellisesti, sillä vieraat siirtyivät avauserässä jo 0–4-johtoon.
– En edes ymmärrä, mitä ensimmäisessä erässä tapahtui. Me emme olleet ollenkaan pelissä sisällä. Olimme ihan jaloissa. Onneksi saimme erätauolla palautettua uskon omaan tekemiseemme, Leivo selvittää.
Toiseen erään Uplakers tuli ryminällä ja nousi kolmella maalilla osuman päähän vieraista.
Kolmannessa erässä nähtiin sitten tuttua Uplakersin rynnistystä. Isännät takoivat viimeisen kaksikymmenminuuttisen aikana peräti viisi maalia. Voitto kirjattiin Uplakersille lopulta numeroin 8–5.
Kalle Niemenmaa teki hattutempun ja antoi yhden maalisyötön. Henri Lintulaakso merkkautti jälleen kolme tehopistettä, kuten teki myös Turo Mikkola.
Uplakers nousi tasapisteisiin toisena olevan Kisa-Eaglesin kanssa. Kangasalalaiset ovat pelanneet kuitenkin kolme ottelua ylöjärveläisiä enemmän. H. K. H. on kärjessä kahdeksan pistettä Uplakersin edellä. Hyvinkääläiset ovat tahkonneet jo neljä peliä Uplakersia enemmän.
Uplakers kohtaa vielä ennen joulutaukoa Koillis-Pirkan Kiekon. Ottelu pelataan Ylöjärvellä ensi lauantaina kello 15.30. Kari Leivo ei odota helppoa kamppailua, vaikka KPK onkin sarjassa toiseksi viimeisenä.
– Mänttäläisillä on hyvä joukkue, jossa on laadukkaita pelaajia. Saamme varmasti tehdä täyden työn voiton eteen. Sarjan tasoerot ovat erittäin pienet, Leivo muistuttaa.