Uplakers nousee kohti kärkeä

Hyvävireinen Ylöjärven Uplakers otti kolmannen perättäisen voittonsa jääkiekon II-divisioonassa, kun Koillis-Pirkan Kiekko kaatui kotonaan maalein 4–5.
Uplakers on vahvassa iskussa. (Kuva: Lauri Kalliala)
Uplakers on vahvassa iskussa. (Kuva: Lauri Kalliala)

Uplakers lähti otteluun hieman vaisusti. KPK iski avausmaalin jo viidennellä peliminuutilla Nikita Mandrikin tekemänä. Joonas Lehto toi vieraat tasoihin ennen kuin Rami Heikkilä vei kotijoukkueen uudelleen johtoon.
Toisen erän alku oli Uplakersin kannalta synkkä. Tomi Järviö ja Sami Huhtinen niittasivat KPK:lle jo kolmen maalin johdon ennen kuin ylöjärveläiset syttyivät.
– Jouduimme peliin aika pienellä kokoonpanolla, kun meillä oli loukkaantumisia ja pelikieltoja. Ensimmäinen erä oli meiltä ihan ok. Toisessa erässä tuli sitten pieni nukahdus, eikä meillä ollut siinä normaalia taisteluilmettä, Uplakersin kapteeni Matias Oja kommentoi.
Mika Kalliomäen kavennus vajaa neljä minuuttia ennen toista erätaukoa antoi Uplakersille kuitenkin uskoa.
Kolmanteen erään luisteli tehokas ylöjärveläisryhmä. Heti erän toisella minuutilla Tomi Kallionsivu nosti vieraat maalin päähän KPK:sta. Vain reilut pari minuuttia myöhemmin Uplakersin kapteeni Matias Oja viskasi ylivoimalla tasoituksen.
– Saatiin pari maalia heti erän alkuun ja niistä taisteluhenki päälle. Oli mukava itsekin tehdä ensimmäinen maali tällä kaudella. Pakki ampui viivasta kudin, ja pääsin sivaltamaan irtokiekon sisään. Siinä ei juuri ollut aikaa miettiä, mitä tehdä, Matias Oja kertaa.
KPK:n lopulliseksi kohtaloksi koitui toinen jäähy kolmannessa erässä. Mika Kalliomäki laukoi ottelun toisen maalinsa reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria ylivoimalla. Tämä osuma takasi Uplakersille täydet sarjapisteet.
Uplakersin kakkosketjun laidassa pelannut Mika Kalliomäki oli hurjalla pelipäällä. Hän saalisti tehopisteet 2 + 2. Joonas Lehto merkkautti kolme tehopistettä. Kahteen tehopisteeseen vieraista ylsivät Mikko Laksola ja Khelil Gort.
Uplakers on sarjassa neljäntenä. Kärkijoukkue Hoki Klupi Hyvinkää on viiden pisteen päässä kaksi ottelua enemmän pelanneena.
– Nyt ollaan tosiaan kolmen ottelun voittoputkessa. Tämä kertoo sen, että voimme pelata millaisella miehityksellä tahansa ja että silti taistelemme aina voitosta. Hyvin on mennyt pelillisesti, Oja sanoo.
Kapteeni on tyytyväinen joukkueensa pistesaaliiseen toistaiseksi.
– Sarjataulukkokin näyttää  ihan hyvältä varsinkin verrattuna viime kauteen, jolloin meillä oli heikko alku. Nyt olemme tottuneet pelaamaan II-divaria, ja se näkyy.
Oja kertoo, että hänen oma pelaamisensakin on ollut uomissaan.
– Ainahan on parantamisen varaa, mutta alkukausi on sujunut itseltäni ihan kohtalaisesti. On mukava pelata, kun kaverit vierellä pelaavat hyvin.
Ensi viikonloppuna Uplakersilla on kaksi ottelua. Se kohtaa vieraissa Riihimäellä Peltosaaren Nikkarit sekä uudelleen Mäntässä KPK:n.
– Viimeksi hävisimme Riihimäellä maalilla, joten meillä on vähän asioita hampaankolossa viime reissulta. Riihimäellä on aina tunnelmallista pelata, joten odotan kovaa vääntöä ja tiukkaa peliä. Ja varmaan pääsemme sekä Riihimäelle että Mänttään vähän isommalla kokoonpanolla kuin millä nyt pelasimme, Oja kertoo.