Kahden tontin tenkkapoo

Ylöjärven koirakerho on suunnitellut ikiomaa harjoitushallia jo kymmenkunta vuotta. Rahat töiden aloittamiseen ovat kuulemma kasassa.
– Nyt neuvottelemme tontista. Vaihtoehtoina ovat Siltatien alue ja Soppeenmäki, puheenjohtaja Jari Helin kertoo.
Jari Helin toivoo, että Ylöjärven Koirakerho saa kaipaamansa hallin pystyyn parissa vuodessa. – Sitä odotellessa keräämme koko ajan lisää rahaa töiden aloittamiseksi, hän kertoo.

Jari Helin toivoo, että Ylöjärven Koirakerho saa kaipaamansa hallin pystyyn parissa vuodessa. – Sitä odotellessa keräämme koko ajan lisää rahaa töiden aloittamiseksi, hän kertoo.

Monenlaista koiraurheilutoimintaa pyörittävä Ylöjärven Koirakerho aloitti hallihankkeensa virallisesti vuonna 2007. Tuolloin seura järjesti Teivossa agilityn SM-kisat.
– Tapahtuma oli taloudellinen menestys. Voitoista saimme hyvän pesämunan hallirahastoomme, Helin muistelee.
Tuon jälkeen koirakerho on järjestänyt isoja kisoja miltei joka vuosi. Runsaat osallistuja- ja yleisömäärät ovat lihottaneet seuran säästöpossua niin paljon, että enemmästä ei ole enää väliä.
Jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan, halli olisi jo pystyssä.
– Varallisuutemme riittää tarvittavan maa-alan ostamiseen, mutta sopiva tontti on edelleen hakusessa. Alun perin toivoimme, että halli olisi voinut nousta Mutalan urheilukentälle, jossa olemme harjoitelleet kaupungin vuokralaisena jo 20 vuotta, Helin selvittää.
Mutala-ajatus kaatui jo ajat sitten paikallisten vastustukseen. Viime vuosina seura on kääntänyt katseensa Ylöjärven kantakaupungille ja lähikuntiin.
– Alkuvuodesta olimme toiveikkaita, että saisimme rakennusluvan Hämeenkyrön Palkon kylään. Siellä oli hyvä tontti katsottuna. Kunta kuitenkin eväsi hakemuksemme, koska sielläkin paikalliset vastustivat ideaa, Helin harmittelee.

Vuokratiloista halutaan ulos

Koiraurheilu tuottaa riemua niin koirille kuin niiden omistajillekin.

Koiraurheilu tuottaa riemua niin koirille kuin niiden omistajillekin.

Koirakerhon hallisuunnitelmaa on hiottu niin pitkään, että Helin muistaa sen jo likipitäen ulkoa. Tarkoituksena on rakentaa puolilämmin tekonurmella varustettu harjoittelutila ja sen yhteyteen 50-paikkainen kahvio.
Laajentamisen varaakin hallilla pitäisi olla. Koko 1 200–1 500-neliöisen komeuden hinta-arvio on noin 700 000 euroa.
– Tarvitsemme hallin, koska koiraurheilu on Pirkanmaalla kovassa kasvussa. Seurallamme on parisen sataa jäsentä, mutta ei kunnon talviharjoittelutiloja, Helin perustelee.
– Olemme vuosikausia treenanneet vuokrahalleissa, jotka eivät sovellu lajeihimme täydellisesti. Omassa, uudessa hallissamme voisimme kaiken lisäksi järjestää jopa SM-tason talvikisoja, hän jatkaa.
Ylöjärven kaupungilta koiraharrastajat eivät odota rahaa tai pankkitakausta. Sujuva ja kitkaton byrokratia sen sijaan kelpaisi.
– Kaupunki on tarjonnut meille tonttia Siltatien alueelta, mutta vastapalvelukseksi meidän pitäisi aloittaa hallin rakentaminen jo vuoden sisällä. Se on meille todennäköisesti liian lyhyt aika, Helin sanoo.
– Siksi harkitsemme myös erästä toista tonttitarjousta Soppeenmäestä. Tässä diilissä meille rakennettaisiin halli, mutta olisimme aluksi siinä vuokralaisia, hän jatkaa puntarointiaan.

Allergiat estävät kimppahallin

Kuukausi sitten uutisoitu tieto Ylöjärven Ilveksen ja Ylöjärven Ryhdin monitoimihallihankkeesta saa Jari Heliniltä ymmärrystä. Sopivien harjoittelutilojen puute on ongelma, joka ylittää laji- ja harrastusrajat.
Jalkapallo- ja koiraurheiluhallien pohjamateriaalit ovat Helinin mukaan keskenään miltei identtiset. Nykyaikainen tekonurmi sopii yhtä hyvin niin futikseen kuin agilityynkin.
Teoriassa hallihankkeita voitaisiin siis edistää yksissä tuumin.
– Käytännössä se ei kuitenkaan taitaisi onnistua, Helin miettii.
– Esteeksi tulisivat allergiakysymykset. Yhteinen nurmi pysyisi koiraurheilijoiden jäljiltä kyllä siistinä, mutta koirankarvat voisivat aiheuttaa muille käyttäjille yliherkkyysoireita, hän tarkentaa.
Helin ei kuitenkaan halua sulkea koirakerhon hallin ovia keneltäkään. Jos uusi harjoittelutila rakennetaan, sitä saavat kysyä käyttöönsä myös muut kuin seuran omat jäsenet.
– Olen aivan varma, että kiinnostunutta käyttäjäkuntaa ilmaantuisi nopeasti. Naapurikunnissa on jo osoitettu kiinnostusta projektiamme kohtaan.

Ylöjärven koiraurheiluhalli

Mikä: agilitylle, tottelevaisuuskoulutukselle ja muulle koiraurheilulle suunniteltu halli Ylöjärvellä
Hinta-arvio: n. 700 000 euroa
Tilat: 1 200–1 500 neliön tekonurmi ja noin 50-paikkainen kahvio
Hankkeen tila: varainkeruu hyvässä vauhdissa, neuvottelut sijainnista kesken

Lähde: Ylöjärven Koirakerho ry

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?