Tarinallistamishanke sopii erinomaisesti Ylöjärvelle

matti_paakirjoitus_320x194pxlLokakuun alussa käynnistynyt Olipa kerran Vihreä Sydän -tarinallistamishanke on erittäin tervetullut paikkakunnalle.
Hankkeen idea on nerokas. Paikkakunnan menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus kolutaan perin pohjin läpi. Kiinnostavat yksityiskohdat otetaan tarkkaan syyniin ja hyödynnetään Ylöjärven kuntamarkkinoinnissa, yrityksien liiketoimissa tai kokonaan uusien tuotteiden tai palveluiden kehittämisessä.
Tarinallistamistalkoita johtaa hankevetäjä Vilja Pylsy, jolla on paljon vakuuttavia näyttöjä tuloksellisesta projektien toteuttamisesta. Pylsy on asettanut työlleen kunnianhimoiset tavoitteet ja hän lupaa, ettei työ kutistu vain kahdeksan kuukauden kestoiseksi hankkeeksi.
Ylöjärveläiset ovat olleet kiitettävän kekseliäitä kaikkina aikoina. Paikalliset toimijat ovat innostuneet niin mystisestä kuukylästä kuin innovatiivisesta lasin työstämisestä. Kannustavia esimerkkejä on pitkä luettelo. Myös entisten Viljakkalan ja Kurun alueilta löytyy loistavia oivalluksia ja niiden toteutuksia.
Jotta tarinallistamishanke nytkähtää toden teolla liikkeelle, paikallisten ihmisten on annettava hankkeelle kaikki mahdollinen tukensa. Se tapahtuu esimerkiksi kertomalla asiat, jotka aluksi saattavat tuntua pieniltä ja vähäisiltä mutta jotka sisältävät siemenen johonkin aivan uuteen.
Tarinallistamishanke kutsuukin jokaista kynnelle kykenevää maanantaina 26. lokakuuta kello 18 kaupungintalolle. Suunnaksi siis ideariihi.