Ruoka-apu tulee tarpeeseen

Pirkanmaan Sininauha ry:n Ylöjärven Sinivainiontiellä sijaitseva yksikkö sai äskettäin iloisia uutisia, kun Pohtolan Valintatalo sopi toimittavansa puutarhakaupunkiin ruoka-apua kolme kertaa viikossa. Ruokatuotteet ovat menneet heti kuin kuumille kiville, vaikka asiasta ei ole vielä edes virallisesti tiedotettu.
Ohjaaja Henna Suominen (vas.) ja valmentaja Milla Tuominen jakoivat maanantaina Sinivainiontiellä ruokatarvikkeita.
Ohjaaja Henna Suominen (vas.) ja valmentaja Milla Tuominen jakoivat maanantaina Sinivainiontiellä ruokatarvikkeita.

Pirkanmaan Sininauha ry ylläpitää kunnan ostosopimuksella sekä päivätoimintakeskusta että tukiasumista Sinivainiontiellä Elovainiolla.
Nyt yksikön palvelutarjonta koheni, kun vähävaraisille alettiin jakaa ruokatarvikkeita maanantaisin ja keskiviikkoisin kello yhdeltä puolen tunnin ajan.
Valintatalo Pohtolasta kyyditettävät ruokatarpeet ovat niin sanottuja punaisen hintalapun tuotteita. Joukossa voi olla myös esimerkiksi vaurioituneiden pakkausten vuoksi myynnistä poistettuja tuotteita.
– Kaupoilta jää paljon tavaraa yli. Esimerkiksi jos viinirypälerasiassa on kolme tummaa rypälettä, sitä rasiaa ei voi laittaa myyntiin. Tällainen rasiallinen rypäleitä kelpaa kyllä meille mainiosti, Pirkanmaan Sininauha ry:n Ylöjärven yksikön johtaja Anu-Susanna Kallio antaa esimerkin.
Kallion mukaan jaossa on usein myös muun muassa leipää, maataloustuotteita ja vihanneksia.
– Esimerkiksi viime maanantaina meillä oli jono ihmisiä odottamassa ruokatarvikkeita. Jokainen sai mukaansa muovikassillisen erilaisia tuotteita, Kallio kertoo ja kiittää Pohtolan Valintataloa.

Vihanneksia ruokapöytään

Pirkanmaan Sininauhalla on ruoka-apusopimuksia Ylöjärven ohella viiden vähäittäiskaupan kanssa Tampereella ja Kangasalla.
– Ruoka-avulle on iso tarve. Huono taloustilanne ja pitkäaikaistyöttömyys näkyvät siinä, että ihmiset tarvitsevat tällaista apua. Ihmiset ovat tyytyväisiä etenkin vihanneksista, jotka yleensä jäävät säästösyistä ensimmäisinä pois ruokapöydästä, Kallio sanoo.
Ruoka- ja muun avun ohella Sininauhakodit Ylöjärvi tarjoaa päihteetöntä asumista päihdekuntoutujille sekä asunnottomille ylöjärveläisille. Sinivainion alueella on 14 asuntoa, joissa asutaan vuokrasopimuksella.
Sininauhan Ylöjärven yksikön päiväkeskus on avoinna maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 9.00–13.00 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 12.30–15.00.