81-vuotinen sanomalehtityö velvoittaa

matti_paakirjoitus_320x194pxlHuomenna torstaina 24. syyskuuta on Ylöjärven Uutisten syntymäpäivä. Kustantaja ja päätoimittaja Jukka Tyrkkö julkaisi Ylöjärvi-lehden ensimmäisen numeron vuoden 1934 syyskuussa. Tuosta ajankohdasta lähtien ylöjärveläiset ovat olleet hyvässä asemassa, sillä he ovat saaneet lukea omaa paikallissanomalehteänsä ja osallistua monella tavalla  aviisinsa tekemiseen.
Suomi on ollut kansainvälisesti tunnettu suuresta sanomalehtimäärästään. Etenkin supisuomalainen paikallislehdistö on ollut merkittävä kummajainen koko maailmassa.
Paikallissanomalehden kuoleminen tai aviisin ilmestymiskertojen harveneminen on koitunut monen paikkakunnan menetykseksi. Lehtien sivumäärät ovat laskeneet, mikä on merkinnyt sisällön tylsistymistä.
Ylöjärven Uutiset on tehnyt uskollisesti lukijoilleen vahvaa viikottaista lukupakettia. Suuri osa ilmestymisnumeroista on edelleen 40-sivuisia. Lehti sisältää uutisia, kulttuuria, urheilua, taloutta sekä henkilökuvia.
Koko lehden tekijätiimi heittää lisää vettä myllyyn. Nahkansa uudelleen luonut paikallissanomalehti ilmestyy keskiviikosta 2. joulukuuta lähtien uudessa kuosissa, joka kunnioittaa vahvasti jo takanapäin olevaa kahdeksan vuosikymmenen taivalta. Tuleva sivuformaatti on perinteinen viisipalstainen tabloidi.
Joulukuusta lähtien painotuore Ylöjärven Uutiset on suurella osalla lukijoita jo aamukahvipöydässä. Alma Manu vastaa lehden tilaajilleen toimittamisesta joulukuusta lähtien varhaisjakelualueilla. Posti kuljettaa perinteisesti lehdet haja-asutusalueiden ja ydinlevikkialueen ulkopuolella oleville tilaajille.
Koko paikallislehden henkilökunta kiittää laajaa lukijakuntaansa sekä runsasta asiakasjoukkoansa hyvähenkisestä yhteistyöstä. Teemme tulevaisuudessakin Ylöjärven kasvukaupungin ja sen virkeiden asukkaiden näköistä aviisia.