Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajuus avoimeen hakuun

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärven Yrittäjät ry:tä vuodesta 2007 lähtien johtanut Valto Koivula jättää tehtävänsä tämän vuoden lopussa.
Moni paikallisyhdistyksen jäsen on ihmetellyt täyttä hiljaisuutta uuden puheenjohtajan löytämisen suhteen. Useat kysyvät nyt, miksi esimerkiksi kuukausittain julkaistavassa jäsentiedotteessa ei ole kerrottu Koivulan luopumisesta ja miksi yhdistys ei ole kysellyt mahdollisia puheenjohtajakandidaatteja.
Ylöjärven Yrittäjät on Pirkanmaan toiseksi suurin paikallisyhdistys. Sillä on vakaa ja arvostettu asema niin kotikaupungissa kuin maakunnassakin. Yhdistys on nostettu syystäkin monta kertaa valtakunnallisesti esiin esimerkiksi innovatiivisen toimintansa ansiosta.
Ei olekaan yhdentekevää, kuka yrittäjäyhdistystä luotsaa. Järjestöpomon on nautittava laajaa arvostusta, ja hänellä on oltava toimivat suhteet eri sidosryhmiin sekä yhteistyökumppaneihin.
Lähes 700-jäsenisen paikallisyhdistyksen edushenkilön valinta ei voi olla läpihuutojuttu. Käsillä on tärkeä henkilövalinta, joka on hoidettava avoimesti.
Hyvässä vireessä oleva yhdistys hakee toimeliasta ja pestiinsä sitoutuvaa keulanpitäjää.

Turvapaikanhakijat näkyvät Ylöjärven katukuvassa

Torpan leirikeskus ja Julkujärven leirikeskus   tarjoavat majoituksen kymmenille turvapaikanhakijoille Ylöjärvellä. Näin ollen koko Eurooppaa koskettava kansainvaellus näkyy  ja koskettaa myös ylöjärveläisiä.
Siivikkalassa sijaitseva Tampereen evankelisluterilaisen seurakunnan Torpan leirikeskus on hätämajoituspaikkana vain tämän viikon torstaihin saakka.
Saman seurakunnan omistama Julkujärven leirikeskus valjastetaan varsinaiseksi hätämajoituspaikaksi.
Ylöjärven evankelisluterilainen seurakunta ja Suomen Punaisen Ristin Ylöjärven osasto keräsivät noin viikon ajan asusteita, liinavaatteita ja taloustavaroita turvapaikanhakijoiden tarpeisiin. Ylöjärveläiset osallistuivat kiitettävästi keräykseen, joka toistaiseksi on keskeytetty tavaran runsauden vuoksi.
Suomalaiset ovat ottaneet turvapaikanhakijoiden asian laajalla rintamalla omakseen. Suuri osa kansalaisista osallistuu tavalla tai toisella hädässä olevien ihmisten auttamiseen. Myönteinen suhtautuminen merkitsee tulijoille erittäin paljon.
Viereisellä palstalla julkaisemme emerituskirkkoherra Antero Honkkilan koskettavan kirjoituksen turvapaikanhakijateemasta. Teksti sisältää suuren viisauden.