Turvapaikan hakijoille keräysapua

matti_paakirjoitus_320x194pxlHuomattavan moni ylöjärveläinen on kysellyt viime päivinä turuilla ja toreilla, ottaako kotikaupunki vastaan turvapaikanhakijoita. Useat muistavat tarkasti ajan 1990-luvun loppupuolelta, jolloin kosovolaisia saapui Ylisen tyhjiin kerrostaloasuntoihin. Noista ajoista ylöjärveläisillä on myönteiset kokemukset.
Ylöjärven seurakunta ja Suomen Punaisen Ristin Ylöjärven osasto ovat aktivoituneet turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Ne järjestävät parhaillaan keräystä, jolla hankitaan tulijoille asusteita, jalkineita, astioita ja vuodevaatteita.
Jo keräyksen ensimmäiset päivät ovat osoittaneet, että kansan käsi on karttuisa. Ylöjärveläiset ovat kuulleet kutsun, ja he haluavat kantaa kortensa hädänalaisten ihmisten auttamiseksi.
Pakolaiset tarvitsevat apua edelleen. Halukkaat voivat katsella varastojaan sillä silmällä, josko siistiä ja ehjää lahjoitettavaa löytyisi. Tavarat voi toimittaa Ylöjärven seurakuntakeskukseen, Unelmatupaan, Pappilan Perhetaloon tai Kahvila-olohuone Risteykseen.
Tämän hetkinen aika on monella tavalla hyvin sekasortoinen koko maailmassa. Paisuvat ongelmat vaativat ihmisiltä lujaa kestokykyä. Rajussa myllerryksessä jokaisen ihmisen kannattaa muistaa se, että avuntarvitsija voi olla kuka tahansa.
Juuri koettelemuksen hetkellä jokaisen ihmisen inhimillisyys koetellaan. Me suomalaiset tarvitsemme nyt jos koskaan katajaista luonnettamme. Kansakuntamme kaipaa samanlaisen yhteishengen voimistumista kuin suomalaiset kokivat toisen maailmansodan puristuksissa.
Yhdessä olemme enemmän.