Vainiolle iso voitto Ruotsissa

Ylöjärveläinen Tero Vainio nappasi Pohjoismaiden suurimman drag racing -kilpailun voiton Ruotsissa Tierpin radalla.
Tero Vainio (2. vas.) juhli yhdessä tallihenkilökuntansa kanssa komeaa voittoa Ruotsissa.

Scandinavian Internationals oli sekä EM-sarjan että pohjoismaisen EDRS-sarjan osakilpailu, ja siihen osallistui kaikkiaan yli 300 kilpailijaa. Vainio osallistui Pro Street -ryhmään, jossa tavoitellaan 7,6 sekunnin indeksiaikaa.
Pro Streetiin osallistui Tierpissä kaikkiaan 32 kilpailijaa. Lajittelusta eli aika-ajosta varsinaisille pudotuskierroksille pääsi vain 16 kilpailijaa.
Tero Vainio kiihdytti komeasti lajittelun toiselle sijalle ajalla 7,6041. Hän jäi vain 0,0001 sekuntia lajittelun ykköselle Ruotsin Roffe Plahnille.
Pudotuskierroksilla Vainio oli ensimmäisen kierroksen jälkeen ainoa jatkoon päässyt suomalaiskilpailija Pro Street -ryhmässä. Vainion reaktioajat lähtöviivalla olivat koko viikonlopun kohdillaan, sillä hän raivasi tiensä lopulta finaaliin asti.
Vainio osoitti taitonsa kuljettajana, kun hän voitti kaksi pudotuslähtöä kilpakumppaninsa aikaa huonommalla ajalla. Vainio reagoi viivalla lähtövaloihin huomattavasti vastustajaansa nopeammin, joten startissa hankittu etumatka riitti voittoihin.
Finaalissa Vainiota vastaan asettui lajittelun ykkönen, Roffe Plahn, joka otti lähtövalojen vaihtuessa uskomattoman 0,0001 sekunnin haamureaktion. Vainio nappasi jälleen hyvää tasoa olevan 0,0692 sekunnin reaktion mutta jäi lähdössä auttamatta Plahnille.
Matkalla Vainion Autofix Toyota Celica painoi kuitenkin voimalla Plahnin Chevrolet Novan ohi, ja finaalin voitto tuli lopulta Vainiolle ajalla 7,616. Vainion auton huippunopeus oli 290 kilometriä tunnissa.
Plahnin ajaksi finaalissa jäi 7,699, joten Vainion voittomarginaali 402,33 metrin pituisen suoran päässä oli vain 0,0014 sekuntia.
Voitolla Tero Vainio nousi EDRS-sarjan pistetilanteessa selkeään johtoon ennen sarjan viimeisiä osakilpailuja. Hän johtaa myös kotimaista SM-sarjaa ennen viimeistä Alastarolla ajettavaa osakilpailua.
Myös toinen ylöjärveläinen kiihdytyskuljettaja, Timo Savolainen, lajitteli Tierpissä hienosti itsensä mukaan pudotuskierroksille Pro Stock Motorcycle -ryhmän Suzukillaan.
Pudotuskierroksilla Savolaisen tie nousi kuitenkin pystyyn heti ensimmäisellä kierroksella, kun hän sortui varaslähtöön Ruotsin Robert Karlssonia vastaan ajetussa lähdössä.
Tierpin kilpailu oli myös moottoripyörien EDRS Pro -sarjan tämän kauden viimeinen osakilpailu, ja Timo Savolainen sijoittui sarjassa yhdeksännelle sijalle.