”Ikävän klikin harjoittamat nälviminen ja nakertaminen saivat jättämään puolueen”

Ovi keskustasta kokoomukseen on käynyt monta kertaa Ylöjärvellä.
Paikkakuntalaiset kohahtivat, kun neliapilapuolueen väriläiskä Ossi Sippola hyvästeli keskustalaiset vuoden 2003 alkupuolella.
– Tein entisessä puolueessanikin tuloksellista työtä itseäni säästämättä. Satsasin toimintaan myös omia varojani. Keskustalaiset palkitsivat minut heittämällä miehen sivuraiteille, hän kertoo.
Kunnallismies Ossi Sippola joutui turvautumaan puolueen vaihtamiseen vuonna 2003. Hän lähti keskustasta ja siirtyi kokoomuksen. – Onhan meitä keskustalaisia siirtynyt kokoomukseen varsin paljon, hän sanoo.
Kunnallismies Ossi Sippola joutui turvautumaan puolueen vaihtamiseen vuonna 2003. Hän lähti keskustasta ja siirtyi kokoomuksen. – Onhan meitä keskustalaisia siirtynyt kokoomukseen varsin paljon, hän sanoo.

Konkaripoliitikko Tapani Tienarin siirtyminen keskustasta kokoomukseen ei yllätä pitkän linjan ylöjärveläistä kunnallismiestä Ossi Sippolaa (kok).
Sippola arvelee eläneensä 12 vuotta sitten samanlaisessa kiirastulessa kuin kurulaisvaikuttaja Tapani Tienari tänä vuonna.
– Omat koirat purivat. Keskustalaiset kaupunginvaltuutetut syrjäyttivät tylysti pitkäaikaisen ryhmänjohtajansa. Tienari on tehnyt kunniakkaan uran Kurun kunnalliselämässä, ja hän on jatkanut poliittista työtään Suur-Ylöjärvellä. Mies on kuulunut keskustan peruskallioon. Tiedän, että Tienari on miettinyt ratkaisuaan paljon ja ettei päätöksen tekeminen ole ollut hänelle helppo. Miehen ratkaisu on kuitenkin hänelle kunniaksi, Sippola arvioi.

”Kun omat eivät arvosta”

Ossi Sippola sanoo, että hänkin antoi kaikkensa keskustalle Ylöjärvellä.
– Kun minut valittiin kunnallisjärjestön johtoon, päätin, että puolueesta varttuu kasvupaikkakunnalle keskeinen vastuunkantajapuolue. Asetin tavoitteet ja laadin toimintasuunnitelman. Työn hedelmä alkoi kantaa. Puolue lisäsi kannatustaan vaalista toiseen. Valtuutettujen määrä kasvoi koko ajan. Tein tuloksellista työtä. En säästänyt itseäni enkä taloudellisia satsauksiani. Minua kohtaan nousi klikki, joka ohjasi minut sivuraiteelle, Sippola muistelee.
– Ikävintä oli, kun oman puolueeni ihmiset suorastaan kiusasivat minun lisäkseni perheeni muita jäseniä.
Siivikkalalaispoliitikon kokema kaltoinkohteleminen sai tämän miettimään uudelleen poliittista kotiaan.
– Kun uusi valtuustokausi alkoi vuoden 2003 alussa, jätin keskustan. Olin vähän aikaa omassa yhden miehen ryhmässäni, kunnes tein lopullisen päätökseni siirtyä kokoomukseen, hän kertoo.

”Tietojani ja taitojani arvostetaan”

Ruiskaunokkipuolueessa Ossi Sippola on saanut balsamia keskustan raapimille haavoille.
Sippola arvostaa suuresti kunnallisneuvos Tapani Jarvaa, joka valovoimaisena kunnallismiehenä ja kokoomuksen kellokkaana otti aikanaan tulokkaan kunnioittavasti vastaan.
– Minusta tuntui hyvältä, kun kunnallisneuvos antoi arvoa teknisille tiedoilleni ja taidoilleni. Koko valtuustoryhmä toivotti minut avosylin vastaan. 12 viime vuotta olen viihtynyt hyvin kunnalliselämässä, hän kiittää.
Sippola korostaa, ettei kokoomuksessa ole ollut henkilöitä, jotka olisivat kampittaneet tai piikitelleet häntä.
– Mielestäni kunnalliselämässäkin on oltava persoonallisuuksia. Asioiden hoitaminen ei saa ajautua harvojen etuoikeudeksi. Jokaisella valtakirjan saaneella on oikeus kertoa näkemyksensä, hän sanoo.

”Vaihtamiseen on oltava rohkeutta”

Sippola muistaa, että sai vain myönteistä palautetta, kun uutinen hänen loikkaamisestaan aikanaan kiiri julkisuuteen.
– On oltava rohkeutta vaihtaa  toimintakulttuuria, jos jokin alkaa hiertää häiritsevästi, hän kannustaa.
Sippola sanoo, että samaa mielipiteenvaihtamisoikeutta käyttävät myös äänestäjät.
– Olemmehan nähneet viime vaaleissa, miten äänestäjät ovat löytäneet uusia puolueita ja niiden ehdokkaita, hän huomauttaa.
Sippola painottaa, että muutoksessa piilee aina uuden siemen.
Sippolan mielestä jokainen poliitikko mittauttaa tekojensa oikeellisuuden vaaleissa.
– Kun sinetöin aikanaan lopullisen puolueenvaihtopäätökseni, sen jälkeen minun ei ole tarvinnut katua ratkaisuani. En myöskään viettänyt unettomia öitä asian tiimoilta.

Puheenjohtajuus on antoisa pesti

Ossi Sippola luotsaa jo kolmatta kautta Ylöjärven teknistä lautakuntaa.
– Tekninen lautakunta on ollut erittäin aktiivinen koko ajan. Voimakkaasti kehittyvässä kaupungissa lautakunnalla on keskeinen asema. Käsiteltäviä asioita on hyvin paljon, puheenjohtaja kiittelee.
Pitkän linjan kunnallismies on elänyt Ylöjärven hyvät ja huonot ajat.
– Vastuullinen kuntapäättäjä huolehtii siitä, että rahat riittävät. Taloudesta on pidettävä kiinni.

Vahvasti työelämässä

Vaikka Ossi Sippola on jo 66-vuotias, hän paiskii vielä ahkerasti töitä.
Kymmenen viime vuoden ajan Sippola on työskennellyt konsulttina kierrätysbisneksessä.
– Nyt me elämme todellisessa kiertotalousyhteiskunnassa, jossa jäte on aidosti arvokasta raaka-ainetta, mies tarkentaa.
Sippola ei ole tehnyt vielä päätöstä vuoden 2017 kuntavaalien suhteen.
– Vaaleihin on vielä jonkin verran aikaa. Elämässä ennättää tapahtua vuoden aikana paljon, hän kuittaa.
– Mielestäni Ylöjärven kaupungin asiat ovat osaavissa käsissä. Meillä on taitavat virkamiehet, jotka ovat sitoutuneet vaativiin tehtäviinsä. Luottamushenkilöt ovat aktiivisia. Kaupunki toimii vakaasti, hän tuumaa.