Ryhtiläisille beachin SM-kulta

Ylöjärvelle saatiin viime lauantaina kaksi uutta Suomen mestaria, kun Ryhdin Inka Sairiala ja Linnea Kuusela voittivat alle 14-vuotiaiden beach volleyn SM-lopputurnauksen Jyväskylässä.
Inka Sairiola (vas.) ja Linnea Kuusela ovat Ylöjärven tuoreimmat Suomen mestarit.
Inka Sairiala (vas.) ja Linnea Kuusela ovat Ylöjärven tuoreimmat Suomen mestarit.

Sairiala ja Kuusela hallitsivat ratkaisupelejä ylivoimaisesti menettämättä erääkään. Välierässä he kaatoivat Maskun Katajan Siiri ja Elisa Tasasen ylivoimaisesti ja finaalissa Salon Viestin Oona Luostarisen ja Roosa Hörkön 2–0 (21–18, 21–17).
– Tytöt noudattivat erittäin hyvin sovittua taktikkaa ja keskittyivät tiukasti omaan peliinsä lähtemättä mukaan yleisöstä kuuluneisiin kommentteihin, joihin jotkut vastustajat jopa huutelivat takaisin, tyttöjen valmentaja Jukka Kuusela kehui.
Inkalta ja Linnealta jäi SM-kiertueen avannut Tampereen osakilpailu käymättä Ryhdin D-tyttöjen Barcelonan-matkan vuoksi. Lopputurnauspaikka kuitenkin heltisi kolmossijalla Helsingistä ja voitolla Kouvolasta.
Luostarinen ja Hörkkö olivat voittaneet kaksi ensimmäistä turnausta, mutta Sairialan ja Kuuselan kulmasta kulmaan -liikkumistaktiikka oli heillekin liikaa.
– Vastustajat liikkuivat rinnakkain, jolloin Inka ja Linnea pystyivät juoksuttamaan heitä taaksepäinkin. He itse saivat sivuittain ja eteen liikkuen pallot selvästi paremmin ylös, Jukka Kuusela kuvaili voitokasta taktiikkaa.
– Ahkera lajiharjoittelu Aronrannassa tuotti tulosta myös teknisesti, sillä tytöille ei vihelletty koko päivänä ainuttakaan käsittelyvirhettä, valmentaja iloitsi.
Kuusela suosittelee beach volleyta lämpimästi muillekin lentopalloilijoille vaikka ympärivuotiseksi harjoittelumuodoksi, sillä beach-saleja löytyy Pirkanmaaltakin ainakin Mouhijärveltä ja Tampereen Leinolasta.
– Beach volley opettaa nuoria pelaajia ottamaan kentällä vastuuta ja luottamaan itseensä, Kuusela perustelee.
Hänen vetämäänsä harjoitusrinkiin kuuluvat myös samaan aikaan Porissa lounaisen alueen mestaruuspronssia taistelleet ylöjärveläiset Senni Virtanen ja Pinja Lepola.

Comments are closed.