Kiusallinen hiljaisuus

Ville MäkinenPerussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen monikulttuurisuutta käsitellyt Facebook-päivitys on ollut ykkösuutinen ja -puheenaihe Suomessa viime päivien ajan.
Ylöjärvellä asiasta ei ole kuitenkaan hiiskuttu kuin kahvipöytäkeskusteluissa.
Vaikka meneillään onkin kesän suosituin lomakuukausi, voisi luulla, että ylöjärveläiset politiikan kärkinimet olisivat avanneet sanaisen arkkunsa asiasta.
Silti esimerkiksi yksikään viime kevään ylöjärveläisistä kansanedustajaehdokkaista ei ole ottanut Immosen kirjoituksesta nousseeseen kohuun julkisesti kantaa edes sosiaalisessa mediassa. Mielipidettään ei ole tuonut julki myöskään Immosen ylöjärveläinen puoluetoveri ja kansanedustajakollega Sami Savio.
Ylöjärveläisiä varmasti kiinnostaa, mitä mieltä paikalliset päättäjät ovat monikulttuurisuudesta Suomessa sekä siitä, miten pitkälle sananvapautta voi venyttää ja mikä puolestaan tulkitaan vihapuheeksi.
Ulostuloa voisi odottaa esimerkiksi Ylöjärven valtuustoryhmiltä tai kunnallisjärjestöiltä viimeistään syksyn valtuustokauden alkaessa.

Vielä on kesää jäljellä

Puutarhakaupungin kesä on ollut erittäin vilkas viileistä säistä huolimatta. Tapahtumia on ollut runsain mitoin ja moni Ylöjärvellä järjestetyistä kekkereistä on kerännyt hyvät kävijämäärät.
Kesä ei ole kuitenkaan vielä ohi vaan edelleen elo- ja syyskuussa Ylöjärvellä voi nauttia toinen toistaan mielenkiintoisemmista kesätapahtumista.
Ohjelmassa ovat muun muassa Vikelän myllyn kotiseutuilta, Kurun kansallispukutuuletus, Vilumpialaiset sekä kenties suurimpana Kaupunkijazz. Ja vielä syyskuun lopulla Räikän Tulet tarjoaa Räikänpuistossa ajanvietettä koko perheelle.
Unohtaa ei sovi myöskään monia näyttelyitä, kirkkokonsertteja, kyläkirppissuunnistuksia, museokierroksia tai ulkojumppia. Kannattaa nauttia vireän kotikaupungin tapahtumatarjonnasta kesän loppuun saakka.