Karppinen ja Hoikkala onnellisina maaliin

Ylöjärveläiset Reijo Karppinen ja Pekka Hoikkala osallistuivat rankkaan enduron Ladoga Trophyyn Venäjällä. Suurta menestystä herrojen Team Dynasetille ei tullut, mutta reissusta jäi silti todella hyvä mieli.
Team Dynasetin kuljettajat kurvailivat ympäri Laatokkaa. (Kuva: Markku Pesonen)
Team Dynasetin kuljettajat kurvailivat ympäri Laatokkaa. (Kuva: Markku Pesonen)

Ladoga Trophy on erittäin vaativa offroadkilpailu, jossa enduropyörillä suunnistetaan GPS-rasteille kahdeksan päivän ajan Laatokan ympäristössä.
Rastit piti paikantaa kisajärjestäjän GPS-järjestelmään 30 metrin tarkkuudella. Käymätön tai hylätty rasti lisäsi erikoiskoe-aikaa 15 minuutilla, joten suunnistus ja reitin valmistelu olivat tärkeitä.
Reitin metsäteillä vauhti nousi yli 100 kilometrin tuntinopeuteen, mutta rastille pääsy edellytti myös ajoa metsä- tai suomaastossa. Joskus ajettiin jopa kivisen pirunpellon kautta.
Karppinen ja Hoikkala ajoivat Sport Enduro -luokassa kahdeksannelle sijalle. Maaliin asti selvisi 13 joukkuetta.
Team Dynasetin ajovauhti olisi riittänyt taisteluun palkintopallisijoista, mutta joukkueen suunnistusosaaminen tuotti liikaa sakkoja rasteilta.
Kisan alussa ylöjärveläiskuljettajat eivät osanneet ottaa rasteja kyllin tarkasti. Lisäksi ongelmia tuotti se, että Karppinen ja Hoikkala saivat ladattua navigaattorin kartat vasta kisan puolivälin jälkeen.
Kilpailussa ajettiin noin 300 kilometriä erikoiskokeita, joissa oli yhteensä 248 rastia. Kaikkiaan Team Dynasetille kertyi siirtymineen yli 1 000 ajokilometriä Laatokan ympäristössä. Team Dynasetin huoltajana toimi Markku Pesonen.