Tehottomuus vaivaa yhä YIlvestä

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkueen härkäviikot jatkuivat jalkapallon Kakkosessa kahdella ottelulla, joista saaliiksi jäi vain yksi piste.
Jenni Häkli pitää pallon hallussa AC Kirkkonummen puolustajan estelyistä huolimatta. (Kuva: Kari Häkli)

Viime torstaina YIlves kohtasi Tampereen Ilves-Kissat Hervannassa Ahvenisjärven kentällä, jossa kova keinoalusta antoi pelipallolle totuttua nopeamman liikkeen. Ilves ei saanut ottelun aikana tuntumaa pallon vauhtiin. Tamperelaiset veivät voiton niukasti tuloksella 1–0.
YIlveksellä oli kova usko vierasvoittoon ylöjärveläisten vahvan alkurynnistyksen aikana. YIlves onnistui rakentamaan tuulisella kentällä kotijoukkueen estelyistä huolimatta useita laadukkaita maalipaikkoja. Pallo ei kuitenkaan tässäkään ottelussa pomppinut vieraille, vaan maalintekoruuti oli aiempien otteluiden tapaan märkää.
Kotijoukkue oli tasaisessa väännössä sen verran taitavampi viimeistelyssään, että sai kerran pallon YIlveksen maaliin. Pallo kimposi ylöjärveläispuolustajan jalasta maalin ylänurkkaan jo ottelun yhdeksännellä minuutilla. Koska kumpikaan joukkueista ei kyennyt lisämaaleihin, päättyi ottelu Ilves-Kissojen voittoon.
Sunnuntaina YIlves isännöi kotonaan AC Kirkkonummea. Pisteet tasattiin tuloksella 1–1.
Molemmilla joukkueilla oli ennen ottelua vain yksi sarjapiste. Taitavista pelaajista koostunut vierasjoukkue sai pelistä otteen vasta YIlveksen alkurynnistyksen laannuttua.
26. minuutilla ACK:n Vilma Saranpää nosti pelivälineen rangaistusalueen kulmalta maalin takatolpan viereen. Jälleen ottelussaan takaa-ajotilanteeseen joutunut YIlves ei saanut otetta takaisin itselleen enää avausjakson aikana.
Tauolla valmentaja Sini Sutinen sai luotua joukkueeseen jälleen uskon voittomahdollisuuksista. Niinpä toinen puoliaika käänsi peliotteen YIlvekselle.
Kotijoukkue tasoitti pelin 65. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Rosa-Maria Siren tykitti lähietäisyydeltä irtopallon maalin poikkipuun alle.
Kumpikaan joukkueista ei pystynyt enää ottelun lopussa murtamaan puolustuksia, joten pisteet tasattiin.
YIlves majailee neljän ottelukierroksen ja kahden tasapelin jälkeen niukasti putoamisviivan yläpuolella. Keskikasti on kuitenkin tasainen, ja yksikin voitto nostaisi sijoitusta mukavasti.
Seuraavassa ottelussaan Uplakers kohtaa porilaisen NiceFutiksen vieraskentällä. Kamppailu pelataan ensi viikon keskiviikkona.