Tosiasioita tunnustamaan

matti_paakirjoitus_320x194pxlJo useiden vaalien jälkeen tietty osa kansalaisista on ottanut oikeudekseen moittia lopputulosta. Joukon mukaan ihmiset ovat äänestäneet väärin.
Kun suomalaiset valitsivat presidenttiä, maan isän paikka meni väärälle miehelle. Vaalituloksen selvittyä moni uhkasi muuttaa maasta pois.
Huhtikuisten eduskuntavaalienkaan äänet eivät valuneet kaikkien mielestä oikeisiin laareihin. Puolueiden ehdokkaat saivat siis väärät määrät valtakirjoja äänestäjiltä.
Kun Juha Sipilä on halunnut valjastaa uusia käytäntöjä hallituksen muodostamiseen sekä hallitusohjelman laatimiseen, moni on nauranut ivallisesti tunnustelijan aikeille. Sipilän malli selkeäsisältöisestä ohjelmasta ja yhteisesti päätetystä yhteiskuntasopimuksesta on pilkan kohde.
Suomalaisten on nyt ymmärrettävä, että valtiolla on liikaa velkaa. Verotuloja on liian vähän.
Suomi-junalla on siis liian pienitehoinen veturi. Makuuvaunuja on aivan liian paljon.
Yhteiskunnan tehtävä on puolestaan hyvin ymmärrettävä. Koulutamme lapsemme ja hoidamme vanhuksemme.
Kansa tarvitsee nyt ymmärrystä yhteiskunnan tilasta. Suomalaisten on löydettävä tie, jolla he pääsevät pois pattitilanteesta.
Nyt koko kansakuntamme on saatava ihmiset Suomen asialle. Tämä tarkoittaa toimeen tarttumista ja oikeiden töiden tekemistä. Tehtävä voi löytyä mistä vain, kun ihminen asemoi itsensä ympäröivään maailmaan.
Tämänhetkistä auvoisemman ajan odottaminen ja laakereillaan lepääminen eivät avaa tietä onneen. Ongelmien siirtäminen tulevaisuuteen pahentaa selviytymismahdollisuuksia.
Vappu on perinteisesti työn juhla. Perjantaina voimme ottaa uuden suunnan.