Äänestysprosentti nousee ja, edustajat vaihtuvat

matti_paakirjoitus_320x194pxlHuhtikuussa pidettävistä eduskuntavaaleista tulee ylöjärveläisittäinkin hyvin historialliset.
Ylöjärven Uutiset teetti Innolink Research Oy:llä eduskuntavaalikyselyn, jossa tiedusteltiin 505 puutarhakaupunkilaiselta esimerkiksi heidän äänestyshalukkuuttaan ja ehdokasvalintaansa.
Ylöjärveläiset äänioikeutetut lähtevät erittäin ahkerasti vaaliuurnille. Peräti 405 vastaajaa eli 80,2 prosenttia jututetuista kertoo äänestävänsä varmasti. Äänestysinnon voimakas kohoaminen merkitsee demokratian voittoa.
Tutkimus paljastaa toden teolla ison uutisen. 379 vastaajaa eli 91,3 prosenttia äänestysaikeisista henkilöistä on päättänyt, että näissä vaaleissa äänen saa kokonaan uusi ehdokas. Tämä tieto enteilee sitä, että Pirkanmaalta lähtee kovasti nykyistä toisennäköisempi porukka Arkadianmäelle.
Tutkimustulos todistaa, että nyt kansalaisten mitta on todella täynnä. Ihmiset haluavat, että isänmaan asioista pidetään hyvää huolta. Äänestäjät laittavat uskonsa uusiin kykyihin.
Tutkimuspäällikkö Etta Partanen luonnehtii Ylöjärven Uutisten teettämän tutkimuksen tuloksia erittäin mielenkiintoitoisiksi. Hänen mielestään tuloksista voidaan vetää johtopäätöksiä, joiden mukaan kansalaiset muilla maakunnan paikkakunnilla ajattelevat asioista samalla tavalla kuin haastatellut ylöjärveläisetkin. Ihmisillä on samat suunnitelmat ja aikeet.
Kun olemme saaneet seurata muun muassa eri televisiokanavien vaalitenttejä, olemme huomanneet miten ala-arvoisia asioita toimittajat pitävät esillä. Puheeksi otetuilla teemoilla ei ole mitään tekemistä valtion asioiden hoitamisen kanssa.
Ylöjärveläiset sanovat isosti tutkimuksessa, että he valitsevat ehdokkaansa pääasiassa sen mukaan, mitä kandidaatti ajaa vaalikampanjassaan.
Äänestäjät ovat viisaasti asialinjalla.