Ylöjärvi tarjoaa pankeille rehevän maapererän

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärvellä toimivat pankit ovat kertoneet viime vuoden tuloksensa. Ne ovat kauttaaltaan erittäin vahvoja.
Kurun Osuuspankki, Tampereen Seudun Osuuspankin Ylöjärven konttori sekä Aito Säästöpankin Ylöjärven konttori ylsivät suorastaan historiallisen hyviin tuloksiin.
32 000 asukkaan kehittyvä kaupunki tarjoaa rahalaitoksille hedelmällisen maaperän pankkitoiminnan harjoittamiseen. Riittävän suuri reviiri mahdollistaa aktiivisen toimeliaisuuden niin asunto- kuin yritysrahoituksessa sekä muissa pankkituotemaailmoissa, kuten varallisuuden hoitamisessa.
Ylöjärveläiset ovat hyvin onnellisessa asemassa pankkivaihtoehtojen suhteen. Pankkimarkkinoilla vallitsee paikallisestikin aito kilpailutilanne. Pelkästään Soppeenmäen sydämen liikenneympyrän eri puolilla toimii kolme isoa pankkia.
Moni kuluttaja arveli takavuosina, että kaikki pankit ovat loppujen lopuksi samanlaisia.
Tänään käsitys ei pidä paikkaansa. Pankit profiloituvat esimerkiksi perinteisten kassapalvelujen osalta. Muun muassa Aito Säästöpankki on kerännyt jo monena vuotena runsaat 3 000 uutta asiakasta. Pankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen muistaa kuulleensa joskus kilpailijoilta pilkallisia toteamuksia, että säästöpankki haalii vain tiskiasiakkaita. Ahosen mukaan tiski on yhtä tärkeä asiakkaankohtaamispaikka kuin modernit asiointiväylät.
Pankkien läsnäolo paikkakunnalla merkitsee erittäin paljon Ylöjärven imagolle. Ajatelkaapas esimerkiksi kahta lähikaupunkia – Ikaalisia ja Parkanoa – niiden Nordea Pankkinsa löytyy Hämeenkyrön Kyröskoskelta.
Suuri yleisö pitää pankkipalvelua nimenomaan lähipalveluna.