Moottoripyörät palaavat Teivoon – katso video!

Kuvittele seuraava näky.
Huippuunsa viritetyt moottoripyörät ajavat ympäri Teivon ravirataa. Hiekka pöllyää. Vauhti hipoo kahtasataa kilometriä tunnissa. Jarruja ei ole.
Kaiuttimista kaikuu englanninkielinen selostus. Seitsentuhatpäinen yleisö hurraa.
Utopististako? Ei, jos Jarno Kososelta kysytään. Hän yritti puuhata maaradan MM-osakilpailua Ylöjärvelle jo tulevaksi kesäksi.
– Aikataulusyistä se ei vielä onnistunut. Mutta uskon, että ensi vuonna se tapahtuu, promoottori uhoaa.
Moottoriurheilupromoottori Jarno Kosonen uskoo, että Teivon raviradalla ajetaan ensi vuonna maaratapyörien MM-sarjaa. Kilpailun mahdollisuuksia testataan jo tulevan kesän kutsukilpailussa. – Jos ja kun MM-status saadaan, Ylöjärvelle on tiedossa kansainvälistä mainetta, Kosonen sanoo uhmakkaasti.
Moottoriurheilupromoottori Jarno Kosonen uskoo, että Teivon raviradalla ajetaan ensi vuonna maaratapyörien MM-sarjaa. Kilpailun mahdollisuuksia testataan jo tulevan kesän kutsukilpailussa. – Jos ja kun MM-status saadaan, Ylöjärvelle on tiedossa kansainvälistä mainetta, Kosonen sanoo uhmakkaasti.

Oli miten oli, Teivossa ajetaan moottoripyörillä pomminvarmasti jo ensi suvena. Vaikka Kososen kunnianhimoinen MM-hanke jäi toteutumatta, mies päätti panna pystyyn ison kutsukilpailun.
Maarata-ajon maailman ja Suomen parhaimmistot mittelevät paremmuudestaan Teivon raviradalla kesäkuun 12. päivänä.
– Tavoitteena on saada paikalle noin 3 000 katsojaa. Tämäkin on Ylöjärven kokoisella paikkakunnalla pidettävälle tapahtumalle aika iso luku, Kosonen kertoo Ylöjärven Uutisille.
Viimeksi Teivossa ajettiin moottoripyörillä kilpaa 14 vuotta sitten. Tuolloinkin kisaluokkana oli maarata ja kyseessä kansainvälinen kutsukilpailu.
Huhtikuisena keskiviikkona kaasuteltu kisa keräsi raviradan lehtereille 2 600 maksanutta katsojaa. Järjestäjinä häärineissä moottoriurheiluseuroissa puhuttiin jopa vuosittaisen perinteen aloittamisesta, mutta kokeilu tyssäsi yhteen kertaan.
Tamperelainen Jarno Kosonen ei osaa sanoa, mihin tuon ajan hyvä draivi lopulta hiipui. Häneltä itseltään innokkuutta ei tunnu puuttuvan.
– Tämän vuoden maaratakisa on periaatteessa vain valmistautumista tulevaa MM-osakilpailua varten, entinen ammattilaiskuski visioi itsevarmana.

Taustalla Ratinan jättitapahtuma

Viimeksi Teivossa ajettiin maaradan kutsukilpailu vuonna 2001. Silloin mukana lähtöviivalla oli Ylöjärven oma poika, siivikkalalainen Jari Kortelainen (oik.), (Arkistokuva: Kari Saarinen)
Viimeksi Teivossa ajettiin maaradan kutsukilpailu vuonna 2001. Silloin mukana lähtöviivalla oli Ylöjärven oma poika, siivikkalalainen Jari Kortelainen (oik.), (Arkistokuva: Kari Saarinen)

Kososen puhe ei ole pelkkää tyhjää uhoa. Viime vuoden toukokuussa Tampereella järjestetty speedwayn MM-osakilpailu oli pitkälti hänen käsialaansa.
– Sain kuulla sitäkin projektia tehdessäni monta kertaa, että olen ihan pähkähullu. Moni ei uskonut, että Pirkanmaalla voisi järjestää mitään niin suurta urheilutapahtumaa.
– Mutta toisin kävi. Viime vuonna katsojia oli 11 000 ja tapahtuma oli huikea menestys. Tänä vuonna tavoitteena on myydä Ratinan stadion loppuun, Kosonen sanoo kylmän rauhallisesti.
Ajatus Teivon maaratakisasta syntyi, kun Kosonen pohti, miten speedwaykilpailun ympärille rakentunutta hypeä voisi hyödyntää entistä tehokkaammin. Mies otti asian puheeksi kansainvälisen moottoripyöräjärjestö FIM:n edustajien kanssa Ratinan stadionilla.
– Näytin heille kuvia Teivon raviradasta ja kerroin, minkälainen paikka oikein on kyseessä. FIM:n väki innostui toden teolla. Teivo näytti heidän mielestään upealta, Kosonen hymyilee.
– Minua kannustettiin järjestämään jotain myös Teivossa. Otin ehdotuksesta kopin, hän jatkaa.
Speedway- ja maaratakilpailut ovat Euroopassa huippusuosittuja. Lyhyillä radoilla kaasuteltava speedway on lajeista suurempi, mutta maaradallakin on tietyissä maissa vankka asema.
– Useimmat maaratakuljettajat ajavat päälajinaan speedwayta, mutta esimerkiksi Saksassa on paljon maaradan ammattilaisia. Kisat Keski-Euroopassa ja Englannissa keräävät ratojen varsille jatkuvasti tuhansia katsojia, Kosonen tietää.

”Mahdollisuudet buumiin olemassa”

Toistaiseksi on epäselvää, ketkä maailman eturivin maaratakuskeista saapuvat Teivoon.  Tähän mennessä osallistumisensa on vahvistanut ainoastaan lajin nelinkertainen maailmanmestari Joonas Kylmäkorpi.
Jarno Kososen mukaan tarkoituksena on kerätä Kylmäkorven ympärille kova ulkomaisten kuljettajien joukko. Kutsuja on lähetetty MM-sarjan tähtikuskeille.
– Uskon, että saamme paikan päälle kovan nipun. Pääpalkintonamme on GM:n maaratamoottori, josta on voittajalle suunnaton apu, promoottori kertoo.
Hyvin järjestetyt kutsukilpailut ovat maaratamoottoripyöräilyssä edelleen arvossaan. Kososen mielestä Teivon soveltuvuutta MM-sarjaan on oivaa testata kilpailulla, jonka taso on lähellä maailman absoluuttista kärkeä.
– Yleisö on tietysti loppujen lopuksi se taho, joka päättää, tuleeko kisalle jatkuvuutta. Toivottavasti ylöjärveläiset saapuvat sankoin joukoin katsomaan, mistä tässä lajissa on kyse, Kosonen kutsuu.
– Lajin sisäpiirissä uusi maaratakisa on jo herättänyt mukavasti kiinnostusta. Moni Ratinan speedwaykilpailuun tuleva turisti aikoo kuulemma ostaa lipun myös Teivoon, hän lisää.
Runsaat 60 vuotta sitten maaratakilpailut elivät Suomessa kulta-aikaansa. Kisoja oli miltei joka pitäjässä, ja harrastajia riitti.
Jarno Kosonen toivoo, että vauhdikas laji palaa kansakunnan tietoisuuteen. Jos kaikki menee promoottorin toiveiden mukaan, ensi kesän kutsukilpailu on lähtölaukaus maaradan uudelle tulemiselle.
– Mahdollisuudet buumin nostattamiselle ovat ilman muuta olemassa. Ylöjärvellä ja muissa Tampereen kehyskunnissa on aina ollut paljon mopojanttereita – heidät pitää saada kuulemaan tästä upeasta lajista!

+++++
Katsojan kuvaaman videon Teivon edellisestä maaratakisasta vuodelta 2001 voit katsoa alta!