Jännitys puuttuu kaupunginjohtajakisasta

matti_paakirjoitus_320x194pxlUuden kaupunginjohtajan valitseminen on  sujunut erittäin tyynesti Ylöjärvellä.
Viran auki laittaminen, hakijoiden tutkaileminen sekä pohjaesityksen tekeminen suosikista eivät ole nostattaneet intohimoa yhdessäkään valtuustopuolueessa.
Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla  ei ole mielipidettä asiasta. Heidän mukaansa valtuutetut saavat päättää aidosti.
Kokoomuksen riveissä pitkään toiminut luottamusmies sanoo, ettei valinnan kanssa ole tarvinnut hötkyillä, kun asia on ollut selvä hallintojohtajan palkkaamisesta lähtien. Ainakin tälle paikallispoliitikolle. Hän pysyy tiukasti kannassaan ja tietää, että paikan saa Jarkko Sorvanto.
Hallintojohtaja Jarkko Sorvannon kannalta asia on erinomainen. Jos ja kun hänet valitaan yksituumaisesti kaupunginjohtajan virkaan, hän saa vahvan tuen haasteellisen tehtävänsä hoitamiseen.
Ylöjärveläiset muistavat varmasti tarkasti naapurikaupunki Nokian sooloilun kahdessa viimeisessä kaupunginjohtajaruletissaan. Siellä kukaan ei ollut varma siitä, valitaanko tärkeään virkaan joku prosessissa mukana pyörinyt henkilö vai musta hevonen.
Ylöjärvellä kaikki merkit viittaavat siihen, että valta vaihtuu suotuisissa merkeissä. Sorvannon nimikyltti siirretään hallintojohtajan oven pielestä kaupunginjohtajan huoneen ovelle.