Riikka Liehu toivoo Kirkon sanoman säilyvän muuttumattomana

Kasvatustyötä Raamatun arvomaailmalla

Ylisellä suurperheensä kanssa asuva Riikka Liehu on ensimmäistä kertaa ehdolla seurakuntavaaleissa. Hän toivoo pääsevänsä vaikuttamaan etenkin siihen, että kirkko pystyisi tukemaan yhä enemmän lasten vanhempia kasvatustyössä.
Ylöjärven Ylisellä asuva suurperheen äiti Riikka Liehu nojaa elämässään ja lasten kasvatuksessa perusarvoihin.

Ylöjärven Ylisellä asuva suurperheen äiti Riikka Liehu nojaa elämässään ja lasten kasvatuksessa perusarvoihin.

Kristillisten perusarvojen puolesta -valitsijayhdistyksessä on Liehun ohella kolme muuta ehdokasta. Heitä yhdistää vanhoillislestadiolaisuus.
– Puhumme perusarvojen puolesta nojaamalla yhteiseen arvomaailmaan, Liehu kiteyttää ryhmän linjan.
Ehdokkaiden mukaan Raamattu on korkein ohje ja Jumalan sana on muuttumaton.

Kirkko ei ole huvittelupaikka

Kyyjärveltä kotoisin oleva Riikka Liehu on tottunut toimimaan kirkon ympäristössä. Hänen isänsä on toiminut pitkään Kyyjärvellä suntiona, joten kaikki kirkon työmuodot ovat tulleet Liehulle tutuiksi.
– Olen oppinut, että lapsia kannattaa ohjata jo pienestä pitäen sellaiseen toimintaan, joka ohjaa lapsen arvoja. Tällöin vältytään monelta pahalta. Uskon, että kirkon toiminnassa mukana oleminen suojelee lapsiamme.
Liehun mukaan lapset on siis hyvä saattaa varsin varhaisessa vaiheessa sisälle kirkon arkeen.
Siksi esimerkiksi lasten päiväkerhot ovat äärimmäisen tärkeitä.
– Kirkon pitäisi antaa signaali hyvästä arvomaailmasta, joka tukee vanhempia lasten kasvatuksessa. Vaikka ihminen ei olisi uskovainen, hänellä pitäisi olla tietynlainen moraali ja perusarvot, joihin voi tukeutua elämässä, Liehu miettii.
Hän ei oikein pidä nykysuuntauksesta, jossa kirkko on alkanut viihteellistyä.
– Ei kirkkoon lähdetä hakemaan huvia, se tarjotaan muualla. Kirkon tarkoitus on tarjota Jumalan sanaa ja mahdollisuus hiljentymiseen.
Liehun mielestä jumalanpalveluselämän muuttuminen saattaa olla myös yksi syy siihen, miksi kirkosta eroaminen on tänä päivänä kovin yleistä.
– Kirkko antaa toisinaan ristiriitaista viestiä, eikä kirkko ole enää peruskallio, johon luotetaan. Tänä päivänä kyseenalaistetaan paljon asioita eikä uskota Jumalaan enää niin vahvasti kuin ennen. Kun ei uskota, niin ei haluta myöskään maksaa kirkollisveroa, Liehu päättelee.
Hänen mukaansa olisi oikeus ja kohtuus, ettei esimerkiksi hautaaminen olisi enää maksutonta kirkosta eronneelle.
– Olisimme siis yksilöinä vastuullisia omista ratkaisuistamme. Yrittäjän näkökulmasta näitä asioita on hyvä miettiä myös taloudellisesti.

Raamattu ohjenuorana

Seurakuntavaalit ovat viime vuosina politisoituneet yhä enemmän. Puolueilla on omat valitsijayhdistyksensä, ja vaalien alla puhutaan poliittisista asioista. Riikka Liehun mukaan jokainen seurakuntavaaliehdokas voi kuulua mihin ryhmään haluaa, kunhan ehdokkaan ideologia on aito.
– Jos taustalla ei ole pelkästään poliittista näkemystä vaan siellä on myös vakaumuksellista pohdintaa seurakunnan asioista, on ehdokkuus tietenkin aivan hyväksyttävää.
Liehu toivoo, että seurakuntavaalien äänestysprosentti nousisi edes kohtalaisiin lukemiin.
– Tietenkään esimerkiksi kirkon taloudelliset asiat eivät ehkä jaksa kiinnostaa kovin monia. Eduskuntavaalit tuntuvat koskettavan kansalaisia seurakuntavaaleja enemmän.
Riikka Liehu aikoo pohjata toimintansa kirkkovaltuustossa Raamattuun, kuten 12 lapsen äiti tekee elämässään muutenkin.
– Vaikka maailma muuttuu, Jumalan sana on muuttumaton. Raamattu on ihmiselle ohjenuora. Kun jaksaa elää Raamatun oppien mukaan, elämän siunauksellisuus tulee sen myötä.
Liehu ei kannata naispappeutta eikä sukupuolineutraalia avioliittolakia.
– Hyväksyn tietenkin ihmiset sellaisina kuin he ovat. Uskon kuitenkin, että Jumala tarkoitti avioiiton miehen ja naisen väliseksi liitoksi, Liehu perustelee kantaansa homoavioliitoista.
Liehun mielestä häntä voisivat äänestää ihmiset, joiden sydäntä lähellä on lapset ja nuoret.
– Lapsen tukeminen ja rakastaminen alkaa jo silloin, kun lapsi syntyy. Annan suuren arvon kristilliselle kasvatustyölle. Toivon, että jokainen meistä ehtii pysähtyä miettimään ja kasvattamaan rakkaitaan. Toivon myös, että huolehdimme ja välitämme toisistamme.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?