Onko Sorvanto uusi kaupunginjohtaja?

matti_paakirjoitus_320x194pxlKunnallisneuvos Pentti Sivusen työn jatkaja kaupunginjohtajana on monen valistuneen arvion mukaan Ylöjärven hallintojohtaja Jarkko Sorvanto.
Kaupunginjohtajakisa on edennyt soveltuvuusarviointeihin. Niihin kutsuttiin kolme kunnanjohtajaa eli Antero Alenius, Pekka Rajala sekä Heidi Rämö ja oman kaupunkimme virkamies Jarkko Sorvanto.
Ylöjärvellä pitää nyt ykkösvaltaa kokoomus. Toiseksi suurin valtuustoryhmä on sosiaalidemokraateilla.
Edellisellä kerralla, kun Ylöjärvi pestasi kunnanjohtajaa, valinta oli puhtaasti demareiden käsissä. Tuolloin Ylöjärven valtuusto oli selvästi vasemmistoenemmistöinen.
Nyt puhaltavat siniset ja ruiskaunokin tuoksuiset tuulet.
Ylöjärvelle kantautuneiden taustatietojen mukaan kaikki kunnanjohtajahakijat ovat keskustalaisia tai puoluetta lähellä olevia.
Valitsisiko kokoomus- ja demarivetoinen valtuusto tieten tahtoen apilapuoluelaisen kaupunginjohtajan? Tässä on kysymys, jota jokainen voi tykönään ratkoa.
Pienenä kuriositeettina huomautettakoon, että ylöjärveläiset kaupunkipäättäjät tuntevat omasta arjestaan muiden muassa naapurikunnan veturin. Millaisia tuntemuksia olette kuulleet hämeenkyröläisestä viime vuosina?
Heidi Rämö vakuutti pieni aika sitten Hattulaan mennessään sitoutumistaan ja heittäytymistään paikkakunnan hyväksi. Jos hänelle kävisi kutsu Ylöjärvelle, kunnanjohtajan Hattula-aika jäisi lyhyeksi.
Pekka Rajala johtaa Liminkaa Oulun seudulla.
Jarkko Sorvanto istuu Sivusen jäädessä pois vs. kaupunginjohtajan paikalle. Siltä on lyhyt matka varsinaiseen virkaan.