Toinen kierros häämöttää jo

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärven kaupungin johtajan viran hakuaika päättyy tämän viikon perjantaina. Hakemuksensa on jättänyt viisi kandidaattia eiliseen tiistaihin mennessä.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus (kok.) odottaa määräajan umpeutumista, ja hän uskoo, että loppumetreillä hakijatilanne on tämänhetkistä ruhtinaallisempi.
Tilanne ei ole mairitteleva, eikä se vahvista uskoa paremmasta huomisesta.
Kaupunginjohtaja Pentti Sivunen on puhunut jo monessa yhteydessä siitä, että kuntajohtajamarkkinat ovat heikot. Hänen mielestään taitavat johtajat hakeutuvat yksityiselle sektorille, koska julkinen puoli ei ole houkutteleva useasta syystä. Konkarijohtaja muistuttaa siitä, että kuntajohtajia on grillattu ja savustettu eri puolilla valtakuntaa.
Tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti siltä, että Ylöjärven uutta kaupunginjohtajaa ei löydy ensimmäisen hakukierroksen tarjokkaista.
Kaupunginhallitus joutuu valmistelemaan uuden kierroksen, joka ottaa oman aikansa.  Kaupunginhallituksen kannattaa miettiä erityisesti sitä, minkälaisen viestin he lähettävät hakuilmoituksellaan maailmalle. Päivänselvää on, ettei perinteinen ”haemme uutta kaupunginjohtajaa” toimi.
Ylöjärvi turvautui myös suostumusmenettelyn hyväksymiseen.
Suostumuksensa antavat ovat varmasti liikkeellä vasta loppumetreillä. Todella kovat hakijat eivät halua kuluttaa nimeään ja mainettaan pitkissä prosesseissa.
Kaupunginjohtajan viran hakijoiden niukka määrä yllättää ylöjärveläiset. Paikkakuntalaiset pitävät kasvukaupunkia vetovoimaisena ja haluttavana. Onko Ylöjärvi houkutteleva valtakunnallisessa kisassa?
Elämme hyvin mielenkiintoista aikaa.

Comments are closed.