Viro vei Urheilutalon avajaisottelun – katso kuvat!

Viron tyttöjen lentopallomaajoukkue jää historiaan uusitun Ylöjärven Urheilutalon liikuntasalin ensimmäisenä virallisena voittajana. Etelänaapurimme pallotaiturit kukistivat sunnuntaisessa ystävyysmaaottelussa Suomen U19-tytöt erin 3–1 (24–26, 26–24, 26–24, 25–14).

Euroopan mestaruusturnaukseen valmistautuva Suomi antoi Virolle hyvän vastuksen, mutta taipui lopulta karvaaseen tappioon. Avauserän komeaa voittoa lukuunottamatta kotijoukkue ei onnistunut nipistämään urheilullisilta virolaisilta pisteitä silloin, kun olisi pitänyt.
Ottelun järjestelyissä vahvasti vaikuttaneen Ylöjärven Ryhdin puheenjohtajaa Timo Halttulaa tappio ei suuremmin harmittanut. Tulosta tärkeämpää oli nähdä paikan päällä paljon lentopallosta kiinnostuneita kaupunkilaisia.
– Urheilutalon vihkiäisten ajoitus maaottelun yhteyteen oli onnistunut ratkaisu. Yleisöä saapui toivotusti paikalle. Nyt kävi niin, että paitsi ottelu myös vihkiäiset oli elämystapahtuma, joka jää läsnäolijoile varmasti mieleen, Halttula hehkutti seuransa nettisivuilla.
Sunnuntaina isketty kamppailu oli osa Suomen ja Viron tyttömaajoukkueiden harjoitusotteluiden sarjaa. Aikaisemmin viikonloppuna joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti Kuortaneella. Suomi voitti otteluista ensimmäisen.