YIöjärven Ilveksen ruuti märkää Hämeenlinnassa

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue matkasi viime torstaina ensi kertaa jalkapallon Ykkösen upeimmalle futisareenalle Kaurialan stadionille. Siellä YIlves kohtasi Ykkösen pohjoislohkon keskikastissa majailevan Hämeenlinnan Härmän.
Vielä keväällä Ylöjärven Ilves oli Härmää vahvempi Liisa Kuulojan (10) johdolla, mutta nyt hämeenlinnalaiset ottivat täyden pistepotin. (Kuva: Jari Viitanen)
Vielä keväällä Ylöjärven Ilves oli Härmää vahvempi Liisa Kuulojan (10) johdolla, mutta nyt hämeenlinnalaiset ottivat täyden pistepotin. (Kuva: Jari Viitanen)

Pienet piste-erot sarjataulukossa tarjosivat vierailevalle YIlvekselle mahdollisuuden nousta parin pisteen tuntumaan Härmästä. Tarjousta ei kuitenkaan tällä kerralla tohdittu käyttää hyödyksi, kun maalitykkien ruuti oli melkoisen märkää.
Ottelun alkuminuutit osoittivat, että vastus oli tällä kerralla aivan muuta kuin kärkipään tasoa. Niinpä YIlves hallitsi peliä selvästi ja rakensi tilanteita vierasmaalin tuntumaan lähes jokaisessa hyökkäyksessä.
Härmän taktiikkana oli toimittaa ilman hienouksia pitkiä keskityspalloja kärjessä pelaavalle 13 maaottelun Taru Penttilälle. Nämä pallot vieraiden puolustus katkoi ongelmitta yhtä lukuun ottamatta.
Ottelun 28. minuutilla Härmän keskityspallo jäi pelattavaksi rangaistusalueen rajalle. Penttilän tarkka tuikkaus lirui yli maaliviivan. Osuma vei kotijoukkueen täysin pelitapahtumien vastaisesti johtoon.
Vaikka YIlves jatkoi painostamista, ei maalitilanteita kyetty käyttämään hyväksi, joten tauolle lähdettiin ylöjärveläisten maalin tappioasemassa.
Toinen puoliaika alkoi edelleen YIlveksen painaessa pelin Härmän maalille kerta toisensa jälkeen. Koko kauden joukkuetta vaivannut tehottomuus näkyi otteissa ja kotijoukkueen maalivahti sai seurata pallottelua joutumatta varsinaisesti torjuntatöihin.
Ottelun loppua kohden YIlveksen jalka alkoi painaa samalla, kun usko maalitilin aukeamiseen hiipui. Tunnin pelin jälkeen suoritetut neljä vaihtoakaan eivät terävöittäneet otteita, vaan Härmä sai otetta pelistä omien vaihtojensa kautta.
Lopulta kotijoukkue onnistui toisen kerran maalinteossa. Asialla oli jälleen Taru Penttilä. Maali syntyi kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Toisen jakson kolmannella lisäaikaminuutilla Härmän Alisa Ollikainen iski vielä yhden maalin. Ottelu päättyi siis Härmän 3–0-voittoon.
YIlveksen pyrkimys pitää palloa onnistui tässä ottelussa erinomaisesti. Maalit kuitenkin ratkaisevat, joten harjoittelun painopiste lienee jatkossa maalintekotaitoa kasvattavissa harjoituksissa.
Muut Ykkösen joukkueet ovat selvästi parempia maalinteossa kuin YIlves. Vasta kuusi maalia tällä kaudella tehnyt YIlves yrittää seuraavaksi saada pallon FC Rauman verkkoon. Raumalaiset vierailevat Räikällä ensi lauantaina kello 17.

Comments are closed.